Annonce
Aabenraa

Aabenraa Kommune har landets reneste badevand

Sandskær Strand kan bryste sig af at have det reneste badevand i Danmark. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Aabenraa Kommune er med helt fremme, når det gælder rent badevand, og det vækker glæde på flere campingpladser.
Annonce

Aabenraa: - Det er mega fedt, og jeg står og hopper rundt. Jeg er bare så glad.

Indehaveren af Sandskær Strandcamping tæt ved Løjt Kirkeby, Jesper Meldgaard Langschwager, har svært ved at få armene ned. Sandskær Strand indtager nemlig førstepladsen på en liste over landets bedste badevand, som netop er blevet offentliggjort.

- Det er så vigtigt for både de badende og dem, der fisker, siger Jesper Meldgaard Langschwager.

På Danmarks 174 Blå Flag-strande og 39 Badepunkter bliver der gennem hele badesæsonen taget badevandsprøver. Prøverne bliver analyseret for bakterierne e.coli og enterokokker, og ud fra målingerne laver Friluftsrådet en liste over de 25 bedste badesteder i landet målt på badevandskvaliteten.

Den liste er behagelig læsning for Aabenraa Kommune. Foruden førstepladsen til Sandskær Strand snupper badesøen hos Uge Lystfirskeri og Camping en delt andenplads, og på syvendepladsen har Skarrev Strand sneget sig ind.

Det blev også til en flot 14. plads til stranden ved Løjt Feriecenter.

Annonce

Ikke så ringe endda

Selv om sommervejret lige nu ikke viser sig fra sin bedste side, så bliver der badet i Danmarks reneste badevand.

- Der er folk, der bader, selv om vandet kun er omkring 18 grader lige nu, siger Jesper Meldgaard Langschwager og tilføjer, at badevandet ved Sandskær Strand historisk set altid ligger højt på listen.

Hos Uge Lystfiskeri og Camping er der også stor glæde over den flotte andenplads, som deles med Storebæltsbadet i Nyborg Kommune.

- Det er ikke så ringe endda, og det skal da ud på hjemmesiden hurtigst muligt, siger indehaver Hans Petersen, der ikke kan udelukke, at det vil betyde flere gæster.

Temperaturen i badesøen i Uge er lige nu omkring de 17 grader, og den bliver brugt flittigt.

- Jeg bader da også selv i søen af og til, siger Hans Petersen.


Det er mega fedt, og jeg står og hopper rundt. Jeg er bare så glad.

Jesper Meldgaard Langschwager, Sandskær Strandcamping


I Skarrev vil campisterne også hurtigt få at vide, at badevandet er noget af det reneste i Danmark.

- Hold da op. Det er da helt fantastisk. Det skal jeg nok få fortalt campisterne, siger Kirsten Andreasen, der er forpagter af både Skarrev Camping og Loddenhøj Camping sammen med sin mand.

Annonce

Generel høj kvalitet

I Aabenraa Kommune er tilfredsheden stor med de flotte resultater.

- Vi er utrolig glade for, at vi har så gode badestrande, så de badende borgere og turister får en god oplevelse, siger Nikolai Moestrup, der er diplomingeniør i Aabenraa Kommune.

- Årsagen til, at lige netop disse fire strande er i toppen, skyldes formentlig, at de har en placering, hvor risikoen for forurening er væsentlig mindre end andre steder. Ifølge vores badevandsprofiler for de fire strande er der ingen kendte kilder til direkte forurening såsom overløb fra kloakker eller direkte spildevandsudledninger, fortsætter han.

Det er dog ikke kun i Aabenraa Kommune, at badevandet har det godt i år. Generelt set har badevandet en rigtig høj kvalitet i Danmark for tiden, og det glæder Friluftsrådets formand.

- Det er hvert år skønt at se, at badevandskvaliteten i vores lille land er i top. Det er et klart resultat af Blå Flag. Med Blå Flag er kommunerne tvunget til at måle badevandskvaliteten, siger Niels-Christian Levin Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce