Annonce
Aabenraa

Aabenraa Kommune vil kontrollere faldefærdigt center

Det er efterhånden en del år siden, der var dagligvarebutik i centerbygningen på Østergade. Foto: Lars Grubak
Kommunens bygningsafdeling vil kontrollere forholdene i den tidligere dagligvarebutik på Østergade i Rødekro. Det sker om et par uger, fordi vurderingen er, at det ikke er en akut sag.
Annonce

Rødekro: Aabenraa Kommune planlægger at komme på tilsyn i den gamle dagligvarebutik på Østergade i Rødekro.

Det oplyser Jane Petersen, teamleder i kommunens Team Byg.

Det sker dog ikke straks, fordi kommunen vurderer, at der ikke er tale om forhold, der frembyder akut fare i den nedslidte centerbygning. I stedet sker tilsynet inden for et par uger.

- Os bekendt er bygningen ikke i drift og ligger heller ikke nær skolevej. Vi har derfor vurderet, at situationen ikke er akut, skriver hun i en e-mail.

Netop spørgsmålet om afstand til en skolevej eller lignende er afgørende, fortsætter hun.

- Vi reagerer altid – næsten uanset hvor ”slemt” det er, hvis en bygning ligger tæt ved skolevej eller -sti, institution, eller hvis forholdene på ejendommen er ”interessante” for nysgerrige, barnlige sjæle. Det gør vi, da børn ikke kan forventes at forstå, at her går man ikke ind, skriver Jane Petersen.

Men som udgangspunkt er det ikke ulovligt at lade sin bygning forfalde, fortæller hun. Den må bare ikke udgøre en fare for dem, der eventuelt opholder sig i bygningen, eller for forbipasserende.

- Blot fordi en bygning er tilgængelig, og en ståldør står åben, har man ikke bare ret til at gå ind i en anden mands bygning, skriver hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Tønder

Rig på natur

Annonce