Annonce
Aabenraa

Aabenraa mangler indsamlere: Gør som Soud, Hamor og Shaerke

Soud Nano og hans familie har boet i Aabenraa siden 2016, hvor han har arbejdet som pedel på byens friskole, mens de to sønner går på Kongehøjskolen. Privatfoto
Aabenraa mangler indsamlere til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling den 3. november. Lokal pedel har meldt sig i taknemmelighed over den hjælp, han selv har modtaget.

Aabenraa: Når Dansk Flygtningehjælp den 3. november holder sin årlige landsindsamling, er Soud Nano og hans to sønner, Hamor og Shaerke, klar på en af ruterne i Aabenraa.

Selvfølgelig er de det. For familien, der kom til Danmark i 2011, og som har boet i Aabenraa siden 2016, vil gerne give en hånd med som tak for den megen hjælp, den selv har fået.

Og så spiller det også ind, at de lokale indsamlingskoordinatorer er tidligere leder af Aabenraa Friskole Werner Sternberg og hans hustru, Anne-Marie Skjerk.

- Jeg har et helt særligt forhold til Soud, fordi det var mig, der i 2016 ansatte ham som pedel på friskolen. Det har vi aldrig fortrudt, for han er et fantastisk venligt og hjælpsomt menneske, som altid er parat til at give en hjælpende hånd, fortæller Werner Sternberg.

Annonce

Det går pengene til

  • Pengene fra landsindsamlingen sikrer, at Dansk Flygtningehjælp kan sætte ind, når katastrofen rammer et nyt sted, og mennesker akut får brug for mad og tag over hovedet. For 218 kroner kan familie på flugt få det nødvendige udstyr til at bygge et midlertidigt hjem.
  • Pengene bliver brugt i nærområderne til verdens konfliktzoner. I år støttes blandt andet syriske flygtninge i enten Syrien eller et af nabolandene, flygtninge i verdens største flygtningelejr i Bangladesh samt Yemen, hvor sulten truer ti millioner mennesker på livet.

Det tager tre timer

Werner Sternberg håber, der er flere, der vil gå i Soud, Hamor og Shaerkes fodspor den første søndag i november og melde sig som indsamlere.

- Sammenlignet med sidste år ser det sådan set fint ud med antal indsamlere i Aabenraa – vi er allerede én mere end sidste år – men eftersom antallet af flygtninge i verden og ikke mindst omkring Syrien er steget kraftigt i det sidste år, skal vi også gerne blive en del flere, siger den lokale indsamlingskoordinator.

Han fortæller, at det er cirka tre timer, man skal sætte af til at gøre en forskel, og man kan melde sig til på flere måder. Enten på www.flygtning.dk eller ved at kontakte ham eller hustruen direkte på henholdsvis tlf. 41987276 og tlf. 51162339.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce