x
Annonce
forside

Aabenraa nærmer sig oprykning

AaBK sikrede sig sjette sejr i træk, da de i et topopgør slog Haderslev 3-2. Er nu blot fire point fra avancement til serie 1.

Aabenraa: Selvom AaBK havde ryggen mod muren, da dommeren fløjtede til pause, fik hjemmeholdet vendt kampen og ligner efter 3-2 sejren over Haderslev en sikker oprykker.

Bare fire point mangler AaBK'erne, før oprykningen er en kendsgerning, og da de gulblusede i de tre resterende kampe skal møde to af de tre hold i bunden af tabellen, har AaBK'erne booket billetterne til serie 1. Kun betalingen mangler.

Annonce

Presset i 1. halvleg

I opgøret mod Haderslev var det dog gæsterne, der gennem hele første halvleg dominerede klart. Det var derfor også imod fornuften, at AaBK efter 15 minutters spil bragte sig foran. Jesper Kallsen opsnappede en løs bold i feltet og kunne spille en umarkeret Lasse Wrang fri til scoring.

AaBK'erne kunne ikke nyde føringen længe, for blot ét minut efter var det Haderslevs tur til at juble. Sebastian Thim Nissen kunne på et tilkendt straffespark udligne til 1-1.

Og dårligt var gæsterne kommet på omgangshøjde, før den kun 17-årige Jannick Liburd sendte gæsterne på sejrskurs med et skud uden for feltet.

Presset lå efter pausen på hjemmeholdets skuldre. Det tyngede dog ikke AaBK'erne, og holdet satte sig fuldstændigt på anden halvleg. Det var derfor helt fortjent, at Jesper Kallsen efter små ti minutter kunne bringe hjemmeholdet på 2-2.

Kampen fortsatte efterfølgende i højt tempo. Til slut var det dog værterne, som trak det længste stå, da Alexander Johnsen fulgte op på et stolpeskud og sendte bolden i mål til slutresultatet.

Fodbold, serie 2:

Aabenraa Boldklub-Haderslev FK 3-2 (1-2)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce