Annonce
forside

Aabenraa nærmer sig oprykning

AaBK sikrede sig sjette sejr i træk, da de i et topopgør slog Haderslev 3-2. Er nu blot fire point fra avancement til serie 1.

Aabenraa: Selvom AaBK havde ryggen mod muren, da dommeren fløjtede til pause, fik hjemmeholdet vendt kampen og ligner efter 3-2 sejren over Haderslev en sikker oprykker.

Bare fire point mangler AaBK'erne, før oprykningen er en kendsgerning, og da de gulblusede i de tre resterende kampe skal møde to af de tre hold i bunden af tabellen, har AaBK'erne booket billetterne til serie 1. Kun betalingen mangler.

Annonce

Presset i 1. halvleg

I opgøret mod Haderslev var det dog gæsterne, der gennem hele første halvleg dominerede klart. Det var derfor også imod fornuften, at AaBK efter 15 minutters spil bragte sig foran. Jesper Kallsen opsnappede en løs bold i feltet og kunne spille en umarkeret Lasse Wrang fri til scoring.

AaBK'erne kunne ikke nyde føringen længe, for blot ét minut efter var det Haderslevs tur til at juble. Sebastian Thim Nissen kunne på et tilkendt straffespark udligne til 1-1.

Og dårligt var gæsterne kommet på omgangshøjde, før den kun 17-årige Jannick Liburd sendte gæsterne på sejrskurs med et skud uden for feltet.

Presset lå efter pausen på hjemmeholdets skuldre. Det tyngede dog ikke AaBK'erne, og holdet satte sig fuldstændigt på anden halvleg. Det var derfor helt fortjent, at Jesper Kallsen efter små ti minutter kunne bringe hjemmeholdet på 2-2.

Kampen fortsatte efterfølgende i højt tempo. Til slut var det dog værterne, som trak det længste stå, da Alexander Johnsen fulgte op på et stolpeskud og sendte bolden i mål til slutresultatet.

Fodbold, serie 2:

Aabenraa Boldklub-Haderslev FK 3-2 (1-2)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce