Annonce
Aabenraa

Aabenraa Selvhjælp: Vores brugere er bange

Lederen af Aabenraa Selvhjælp, Jutta Carstensen, er bekymret for sine brugere. Arkivfoto: Jan Sternkopf
På grund af coronavirussen er den fysiske rådgivning hos Aabenraa Selvhjælp lukket ned. Det er en uheldig situation.

Aabenraa: For at forebygge smittespredning af coronavirussen lukkede Aabenraa Selvhjælp ned for den fysiske kontakt med brugerne den 12. marts. Det er en situation, som den daglige leder af Aabenraa Selvhjælp bestemt ikke bryder sig om.

- Det er en meget uheldig situation for vores brugere, fordi de har behov for personlig kontakt, siger Jutta Carstensen.

Aabenraa Selvhjælp rådgiver mennesker, der har svært ved at overskue situationen og har brug for hjælp. Det kan være mennesker, der har problemer med parforholdet eller ægteskabet, selvmordstruede, arbejdsløse eller mennesker, der lider af senfølger efter seksuelle krænkelser.

- Rigtig mange af vores brugere har behov for at se den person, de snakker med. Kropssproget er vigtigt, og så er det også nemmere at spørge ind til ømfindtlige emner, når man sidder over for hinanden, siger Jutta Carstensen.

Annonce
Rigtig mange af vores brugere har behov for at se den person, de snakker med.

Jutta Carstensen, leder af Aabenraa Selvhjælp

Telefonisk rådgivning

I stedet for den personlige kontakt tilbyder de ansatte og frivillige hos Aabenraa Selvhjælp telefonisk rådgivning til brugerne, og den daglige leder er også begyndt at tage et nyt værktøj i brug.

- Jeg er begyndt at benytte mig af Skype, så man kan se hinanden, siger Jutta Carstensen.

Trods den telefoniske rådgivning og brug af Skype kan den daglige leder af Aabenraa Selvhjælp godt fornemme, at nogle af brugerne har det meget svært.

- Flere af brugerne føler sig meget ensomme og er bange for coronavirussen, og jeg føler det da også som en trussel, siger Jutta Carstensen.

Jutta Carstensen håber meget, at Aabenraa Selvhjælp kan åbne igen efter påske, og hvis det sker, så tror hun, at der vil blive travlt.

- Jeg forventer, at vi får rigtig mange henvendelser, når vi åbner igen. Mange vil stå med økonomiske problemer og vil få brug for rådgivning. For at kunne give den er vi dog selv nødt til at få tilført nogle økonomiske ressourcer, siger Jutta Carstensen.

Lige nu kan Aabenraa Selvhjælp nemlig ikke tilbyde økonomisk rådgivning. Det er der ikke penge til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce