Annonce
forside

Aabenraa sikrede oprykning

Ambitionerne om oprykning til serie 1 blev indfriet, da Aabenraa Boldklub slog Midtals IF 2-0.

Augustenborg: Spillerne fra Aabenraa stod imod presset, og sikrede i sidste spillerunde avancement til serie 1. Oprykningen kom i hus efter en 2-0 sejr ude mod Midtals IF.

Fra første fløjt satte udeholdet sig tungt på spillet. Der herskede således ikke tvivl om, at spillerne fra Aabenraa ville give sig fuldt ud. Hurtigt spil langs med det våde græs bragte flere gange Midtals i ubalance. På trods af overtaget kunne AaBK ikke finde vej til netmaskerne. Hjemmeholdet havde heller ikke meget held med deres få chancer. Derfor måtte holdene gå til pause med stillingen 0-0. En stilling som Midtals spillerne kunne være mest tilfredse med.

Annonce

Langskud åbnede op

Efter pausen havde hjemmeholdet momentvis chancer for at komme frem til mål, dog uden for alvor at presse Aabenraa. Det var derfor også fortjent, at udeholdet kunne bringe sig foran efter 63 minutters spil. Jesper Kallsen lagde et frispark til rette for den indskiftede venstre back, Peter Lykkegaard. Han kunne med et knastørt spark dirigere bolden i mål fra 25 meters afstand.

Med små fem minutter tilbage af kampen var det endnu engang spillerne fra AaBK, som kunne juble over et mål. Alexander Johnsen spillede bolden ind i feltet, hvor en umarkeret Lars Poulsen sikkert kunne udbygge føringen.

Yderligere mål kom der ikke, og så kunne traditionsklubben lade champagnepropperne flyve. Sejr nummer 10 og 31 point. Oprykningen var nu en kendsgerning. Til næste sæson venter serie 1.

Fodbold, serie 2:

Midtals IF - Aabenraa BK 0-2 (0-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce