Annonce
Aabenraa

Aabenraa skal have den fulde kaffeoplevelse: Have a Coffee åbner kaffebar

Det er gået stærkt for de to kaffeninjaer, Marc Bech Fries, til venstre, og Janus Østergaard Fischer. De startede deres iværksættereventyr med Have a Coffee i 2015, og på fredag den 30. august åbner de ny stor kaffebar på 220 kvadratmeter i det tidligere BJ Musik på Storegade 29. Foto: Mette Christine Schulz
Efter næsten to år i Nørreport flytter Have a Coffee sin butik til den sydlige ende af gågaden. I det tidligere BJ Musik bliver der nu både butik og kaffebar.

Aabenraa: En helhedsoplevelse.

Det har været Janus Østergaard Fischer og Marc Bech Fries' ambition siden begyndelsen på deres fælles kaffeeventyr Have a Coffee i 2014.

På fredag den 30. august indfrier de ambitionen, når de åbner deres nye butik og kaffebar i det tidligere BJ Musik på hjørnet af Rådhusgade og Storegade.

- Nu fuldfører vi den oplevelse, som vi gerne vil have, at kunderne får i vores butik. Her kan se de kaffen blive ristet, de kan mærke bønnerne og så kan de også drikke den med samme i butikken. De får det hele med her, og det er den helhedsoplevelse, vi gerne vil give, siger Marc Bech Fries.

Han har siden begyndelsen på Have a Coffee passet sit fuldtidsjob ved siden af, men det er slut nu. Den nye butik og kaffebar kan ikke drives af kun én mand, og derfor er han nu også på fuldtid sammen med Janus Østergaard Fischer.

- Vi flytter for at få mere plads, og her får vi fire gange så meget plads som i lokalet på Nørreport. Men der er også synligheden. Det her lokale ligger fantastisk godt, og hvis vi får lov af kommunen, så er det vores plan at bygge en stor træterrasse ned langs facaden på Rådhusgade, fortæller de to ejere.

Annonce

Have a Coffee

  • Have a Coffee begyndte som en eksklusiv online kaffeklub i 2015, hvor folk kunne købe brasiliansk kaffe på abonnement og få en ny kaffe fra en mikroplantage i Brasilien tilsendt hver måned.
  • Klubben blev hurtigt en succes med kunder i hele landet, og i oktober 2017 valgte Janus Østergaard Fischer og Marc Bech Fries at åbne showroom på Nørreport for vise deres produkter og give deres kunder en mulighed for at hente deres kaffe i stedet for at få den sendt.
  • I november 2018 valgte den lokale forretningsmand Frank Waller gennem sit selskab I-RB Aps at investere i iværksættereventyret.
  • Samtidig fik Have a Coffee egen kafferister, så de nu rister deres egen kaffe.
  • Den nye butik og kaffebar på Storegade 29 får 30 siddepladser.
  • Der bliver også mulighed for at købe andet end kaffe - blandt andet te og vand, og så leverer Gourmethuset tre forskellige slags kager.
  • Der er reception fredag den 30. august fra klokken 15-17, hvor det nye sted også har åbent til By Night.

Farvel til den nordlige ende af gågaden

I lørdags lukkede butikken i Nørreport efter næsten to år på adressen, hvor Have a Coffee måske godt kunne have blevet, hvis der var sket noget mere med udviklingen af den nordlige ende af gågaden.

- Der sker ikke nok i den ende af gågaden til at udvide. Vi valgte at placere butikken der dengang, fordi vi fik at vide, at kommunen ville rykke det gamle hotel ned, og der ville blive åbnet op for, at biler kunne køre gennem Nørreport. Det var vores plan at lave udeservering og salg af kaffe dernede, men ikke før, de andre ting skete. Og det er ikke sket endnu, siger Janus Østergaard Fischer.

I den nye butik får de ud over 30 siddepladser også plads til et større udvalg af kaffe og flere forskellige slags produkter indenfor kaffemaskiner, kopper med mere. Og så bliver der også gjort mere ud af erhvervsdelen, som får sit hjørne i butikken.

- Vi vil gøre mere ud af erhverv her, for vi mener, at det godt kan betale sig at give medarbejderne god kaffe, smiler de Have a Coffee-ejere.

Den nye butik og kaffebar åbner til By Night fredag den 30. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce