Annonce
Aabenraa

Aabenraa skal have kønnere smøger

Trappen fra p-pladsen bag Hotel Europa op til Rebekkagang er efterhånden af ældre dato. Foto: Claus Thorsted

Den kommende områdefornyelse af den nordlige del af Aabenraas midtby vil blandt andet omfatte passagerne og flere af p-pladserne. Hotel Danmarks rives ned i løbet af 2019.

AABENRAA: Fra gågaden i Aabenraa er der adskillige små smøger, der fører til parkeringspladserne. Det gælder også i den nordlige del af gågaden, som er omfattet af det næste store byfornyelsesprojekt.

Smøgerne og to af parkeringspladserne er med i det projekt, som forvaltningen i næste måned vil præsentere for politikerne. Det er parkeringspladsen syd for Barkmøllegade og parkeringspladsen bag Hotel Europa, som skal gøres mere indbydende.

Det fortæller Bo Riis Duun, der er planchef i kommunen.

Gennem flere år har det været planen, at kommunen skulle nedrive det tidligere Hotel Danmark i Nørreport. Det ser nu ud til at blive til noget i løbet af 2019.

Ifølge Bo Riis Duun er der forskellige scenarier for, hvad grunden efterfølgende skal bruges til. Men sandsynligvis bliver der i første omgang indrettet et midlertidigt byrum, som kan bruges til forskellige aktiviteter. Selv om der ikke bygges på arealet de første år, skal det nemlig ikke bare ligge hen som en tom byggegrund.

Politikerne vil også blive præsenteret for en manual for selve den nordlige del af gågaden. Her har byrådet tidligere præsenteret forslag til farver og indretning af gaden med gademøbler. Nu skal de folkevalgte tage stilling til en mere detaljeret plan for indretning af gågaden.

De skal ligeledes tage stilling til, i hvilket omfang butiksindehavere kan søge om støtte til maling og udemøbler.

Forslaget indebærer, at en del af de 18 millioner kroner, der er afsat til områdefornyelsen, nu skal i spil. Derfor skal også byrådet nikke ja, inden forandringerne kan føres ud i livet.

Annonce
I smøgerne kan man flere steder finde rester af den gamle gågadebelægning med sorte og hvide fliser. Foto: Claus Thorsted
Adskillige smøger fører fra gågaden ned til parkeringspladserne. Foto: Claus Thorsted
Bagsiden af det tidligere Hotel Danmark, som rives ned i løbet af 2019. .Foto: Claus Thorsted
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce