Annonce
forside

Aabenraa slog landsbyrival

Ravsted: Lørdag eftermiddag bød oprykkerne fra Ravsted rivalerne fra Aabenraa Boldklub op til dans. Traditionsklubben fra Aabenraa vandt kampen 3-1.

En begivenhedsfattig første halvleg blev efterfulgt af 45 spændende minutter. Første hold til at komme på måltavlen var AaBK. Jesper Kallsen udnyttede et indlæg og kunne med lidt hjælp fra stolpen score kampens første mål.

20 minutter senere var det Ravsteds tur til at komme på tavlen, og lige efter hjemmeholdets taktik faldt målet efter en dødbold. Et frispark blev sparket ind i feltet, og Lasse Johannsen udnyttede chancen til at udligne.

Efter udligningen forsøgte begge hold at komme frem til føringsmålet. I det 86. minut blev der efter tumult i feltet dømt straffespark til AaBK. Armin Nuhovic brændte første forsøg, men var hurtig over riposten og kunne således bringe AaBK foran.

Efterfølgende forsøgte Ravsted sig med et højt pres, men blev straffet. En stikning i dybden, og Armin Nuhovic kunne alene med Ravsted-målmand Mikkel Jensen score sit mål nummer to.

Fodbold, serie 2:

Ravsted UI - Aabenraa Boldklub 1-3 (0-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce