Annonce
Aabenraa

Aabenraas borgmester vil navngive sted efter Hans Frede Fleggaard

Hans Frede Fleggaard blev 85 år. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Afdøde Hans Frede Fleggaaard var manden, der først så muligheder i beliggenheden ved grænsen, og det har inspireret andre, mener borgmester Thomas Andresen (V). Han vil derfor opnævne et sted i kommunen efter Fleggaard.

AABENRAA: Borgmester Thomas Andresen vil gerne have forslag og ideer til et område, en gade eller andet, der kan opnævnes efter købmand hans Frede Fleggaard, der døde for nylig. Det kunne meget passende være et sted i den sydlige del af kommunen, mener han.

- Hans Frede Fleggaard var en god købmand og det tankesæt, at vi gør tingene med et håndslag, er på mange måder karakteristisk for området. Han var hurtig til at se de muligheder, det giver at bo ved grænsen, mener Thomas Andresen.

- Han havde fornemmelse for det, og det har inspireret. Det med at se muligheder i stedet for begrænsninger er også den måde, vi i kommunen tænker transport og logistik.

- Og så var han trods rigdom en mand i øjenhøjde. Fleggaard er et stærkt brand, understreger borgmesteren.

Annonce

Idé vækker glæde

Jens Klavsen, der er koncerndirektør i Fleggaard Holding, synes det er et flot forslag, borgmesteren kommer med.

- Det er fuldstændig rigtigt, at Hans Frede var den, der så muligheder i stedet for begrænsninger. Han ville have været meget stolt over at få et sted opkaldt efter sig, mener han.

- Både familien og firmaet er glade og stolte over borgmesterens ide, fastslår koncerndirektøren.

Hans Frede Fleggaard døde i lørdags og blev onsdag begravet fra Bov Kirke.

Brødtekst

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce