x
Annonce
forside

AaBK fik ryddet op efter sig selv

Aabenraa: 0-4 i sæsonens første kamp mod Ravsted så alt andet end godt ud for AaBK'erne. Men tirsdag aften vendte det gode humør tilbage på Aabenraa Stadion, da Vojens blev besejret 3-0 i fodboldens serie 2.

Først kunne den 18-årige Peter Forum gøre det til 1-0 for hjemmeholdet. Senere i halvlegen var det angriber Lars Poulsens tur til at få bolden i kassen. De to scoringer faldt efter en AaBK-dominans. Vojens kunne have reduceret inden pausen, men stolpen stod i vejen for gæsterne.

Også efter pausen var det hjemmeholdet, der kontrollerede opgøret. Anden halvleg fortsatte i samme stil som første, og gæsterne kom ikke frem til nævneværdige chancer - ikke mindst takket være en solid indsats af AaBK-forsvaret.

I kampens døende minutter fik Jesper Kallsen chancen fra 11-meter pletten. Den chance lod han ikke gå fra sig, og dermed hentede de gulblusede værter ikke alene sæsonens første sejr, den kedelige premiereplet blev også fjernet.

Fodbold, serie 2:

Aabenraa BK - Vojens BI 3-0 (2-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce