Annonce
Aabenraa

AaBK i knæ: Bov får første sejr efter oprykning

Rasmus Andersen og de øvrige AaBK'ere blev sendt i knæ i lokalopgøret mod oprykkerne fra Bov. Arkivfoto: Timo Battefeld

Bov: Oprykkerne fra Bov IF blev en mavepuster for AaBK's oprykningsdrømme, da de tirsdag aften sendte de gulblusede hjem fra Kruså med et nederlag på 4-2.

Sejren var sæsonens første for Bov, som nu har spillet sig over nedrykningsstregen, hvorimod AaBK'erne må kigge lidt længere efter de oprykningsgivende top 2-pladser.

AaBK startede ellers kampen udmærket, hvor det blev til godt spil og fine chancer allerede i løbet af de første 10 minutter. Og kampens fine åbning blev kun bedre, da Lars Kjær headede et indlæg i kassen efter 18 minutters spil. Herefter mistede de blågule noget kadence og tabte lidt efter lidt kontrollen til et hårdtarbejdende Bov-mandskab, som dog ikke blev belønnet for deres anstrengelser i løbet af de første 45 minutter.

Belønningen kom til gengæld i anden halvleg, hvor to mål på to minutter af de hvidklædtes spidsangriber, Carsten Mørk, bragte hjemmeholdet foran 2-1.

Carsten Mørk spillede en flot kamp, hvor han var med i størstedelen af sit holds spil med bolden, hvilket også bliver anerkendt af AaBK:

- Carsten Mørk er en rigtig dygtig angriber, hvilket han også viste mod os med et par flotte mål, fortæller AaBK’s sportschef, Michael Benkjer, som dog også ærgrer sig over sit holds præstation:

- Uden at tage noget fra Bovs indsats må jeg sige, at jeg synes, vi underpræsterer hele vejen rundt.

Med to scoringer i henholdsvis det 89. og 90. minut var det Bov, som løb med sejren.

- Vi havde selvfølgelig heldet med os, men jeg synes, vi arbejdede benhårdt med det, vi har, hvilket var nok til at give os sejren, siger Bov IF's træner, Torben Ryhberg.

Fodbold, serie 1:

Bov IF – Aabenraa BK 4-2 (0-1)

Målscorere:

Bov: Carsten Mørk (3), Peter Grube Hansen

AaBK: Lars Kjær Poulsen, Jacob Rahbaek

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce