Annonce
forside

AaBK undgik nedrykning

Højer: Det var alt eller intet. Enten fik AaBK lov til at blive i serie 2, og ellers blev det naboerne fra Lundtoft. AaBK vandt i Højer, og da Lundtoft samtidig måtte nøjes med uafgjort i Bov, forbliver i AaBK i serie 2.

AaBK har ikke spillet den bedste sæson, og nerverne sad ude på tøjet, da de to hold gik på banen. Det hjalp på humøret og troen, da det lykkedes for Søren Justesen at gøre det til 1-0, men glæden varede kort, og da hjemmeholdet kom foran 2-1, lignede AaBK en nedrykker.

Kim Højland formåede dog lige at udligne inden pausen, og i anden halvleg blev Lars Poulsen ikke bare dagens mand i skysovs; han blev hele sæsonens helt, da han scorede til 3-2 - målet, der sikrede AaBK endnu en sæson i serie 2.

Kampen var et perfekt eksempel på en typisk AaBK-kamp dette forår. De brændte en masse chancer, men gejsten og viljen fejlede intet, og det blev holdets redning.

Fodbold, Serie 2, mænd:

Højer/Visby - Aabenraa BK 2-3 (2-2)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce