Annonce
forside

AaBK undgik nedrykning

Højer: Det var alt eller intet. Enten fik AaBK lov til at blive i serie 2, og ellers blev det naboerne fra Lundtoft. AaBK vandt i Højer, og da Lundtoft samtidig måtte nøjes med uafgjort i Bov, forbliver i AaBK i serie 2.

AaBK har ikke spillet den bedste sæson, og nerverne sad ude på tøjet, da de to hold gik på banen. Det hjalp på humøret og troen, da det lykkedes for Søren Justesen at gøre det til 1-0, men glæden varede kort, og da hjemmeholdet kom foran 2-1, lignede AaBK en nedrykker.

Kim Højland formåede dog lige at udligne inden pausen, og i anden halvleg blev Lars Poulsen ikke bare dagens mand i skysovs; han blev hele sæsonens helt, da han scorede til 3-2 - målet, der sikrede AaBK endnu en sæson i serie 2.

Kampen var et perfekt eksempel på en typisk AaBK-kamp dette forår. De brændte en masse chancer, men gejsten og viljen fejlede intet, og det blev holdets redning.

Fodbold, Serie 2, mænd:

Højer/Visby - Aabenraa BK 2-3 (2-2)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce