Annonce
forside

AaBK undgik nedrykning

Højer: Det var alt eller intet. Enten fik AaBK lov til at blive i serie 2, og ellers blev det naboerne fra Lundtoft. AaBK vandt i Højer, og da Lundtoft samtidig måtte nøjes med uafgjort i Bov, forbliver i AaBK i serie 2.

AaBK har ikke spillet den bedste sæson, og nerverne sad ude på tøjet, da de to hold gik på banen. Det hjalp på humøret og troen, da det lykkedes for Søren Justesen at gøre det til 1-0, men glæden varede kort, og da hjemmeholdet kom foran 2-1, lignede AaBK en nedrykker.

Kim Højland formåede dog lige at udligne inden pausen, og i anden halvleg blev Lars Poulsen ikke bare dagens mand i skysovs; han blev hele sæsonens helt, da han scorede til 3-2 - målet, der sikrede AaBK endnu en sæson i serie 2.

Kampen var et perfekt eksempel på en typisk AaBK-kamp dette forår. De brændte en masse chancer, men gejsten og viljen fejlede intet, og det blev holdets redning.

Fodbold, Serie 2, mænd:

Højer/Visby - Aabenraa BK 2-3 (2-2)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce