Annonce
Sport

Aalborg-back: Vi skulle have gået mere til stålet

Sportxpress/Ritzau Scanpix

Barcelona fik for let ved at score mange af de 44 mål imod Aalborg Håndbold lørdag, mener Mads Christiansen.

Aalborg-backen Mads Christiansen var ærgerlig over nederlaget på 35-44 ude til Barcelona.

Nordjyderne fik aldrig fat i forsvaret i løbet af lørdagens Champions League-kamp i Spanien.

- Det var hæsblæsende det meste af vejen, og det kunne ses på tavlen med det høje antal mål.

- Jeg synes, vi bød dem op til dans, og vi gjorde, hvad vi kunne for at være med.

- Det er vanskeligt, når de har en trup på 16 mand, som stort set alle sammen har niveau af verdensklasse, siger Mads Christiansen.

Hele tiden hang nordjyderne efter i defensiven, men fik dog scoret flittigt i den anden ende. Barcelona scorede bare endnu mere.

- Vi kæmpede, hvad vi kunne, også selv om vi blev trætte undervejs.

- Vores store problem var, at vi ikke fik noget hårdhed ind i vores forsvar. Vi fik ikke tacklet godt nok og ikke hjulpet hinanden nok.

- Det gjorde, at de relativt let kom til gode chancer. Og vores målmænd havde meget dårlige forudsætninger for at redde bolde, og deraf endte det med mange mål i kampen, siger Mads Christiansen.

Den tidligere danske landsholdsspiller ville gerne have set et bedre nordjysk forsvar.

- De tyske dommere tillod en hård international linje. Vi fik vores første udvisning efter 59 minutter, så vi kunne sagtens have gået mere til stålet og prøvet at få mere fat defensivt.

- Men vi formåede ikke at få lukket ned for det på noget tidspunkt, og derfor kom vi ikke ind i kampen igen, siger Mads Christiansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce