Annonce
Sport

Aalborg Håndbold imponerer og slår Flensburg-Handewitt

René Schütze/Ritzau Scanpix
Det tyske storhold Flensburg-Handewitt blev sendt hjem med et nederlag, da Aalborg Håndbold søndag vandt i CL.

De forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold tog søndag en stor skalp.

Her var Flensburg-Handewitt på besøg i Champions League-gruppespillet, og det tyske storhold blev sendt hjem til Nordtyskland med et nederlag på 28-31 i bagagen.

Det er Lasse Svan, Simon Hald, Anders Zachariassen og resten af Flensburg-Handewitt-mandskabets første nederlag i turneringen.

Aalborg hopper med sejren op på tredjepladsen i gruppe A med otte point - samme antal som Barcelona og Paris Saint-Germain på første- og andenpladsen.

Det var ellers de tyske gæster, der fra start tog teten i Gigantium.

Flensburg-Handewitt kom foran 7-3, og aalborgenserne virkede til lige at skulle finde rytmen. Den indfandt sig langsomt, og efter en god periode var der lighed på måltavlen ved 9-9.

Flensburg-Handewitt kom efter en timeout i gang igen, så der ved pausen stod 16-14.

Kort inden de første 30 minutter løb ud, blev der stille i hallen i Aalborg, da Flensburg-Handewitts danske stregspiller Simon Hald, der spillede for det nordjyske hold fra 2013 til 2018, måtte udgå, med hvad der lignede en knæskade.

Det udløste en bekymret mine hos den danske landstræner Nikolaj Jacobsen, der havde indfundet sig på tribunen. Hald er nemlig udtaget til den kommende uges Golden League-kampe.

Hald kom ud fra pausen og varmede op til anden halvleg, som han dog endte med at se fra udskiftningsbænken.

De lovende takter fra Aalborg i første halvleg fortsatte i anden, og efter syv minutter blev der igen udlignet, da Henrik Møllgaard gjorde det til 20-20.

Lidt efter kom det nordjyske hold også foran for første gang i kampen, da Janus Smarason gjorde det til 21-20.

Så kom der for alvor gang i Gigantium.

Aalborg red på en bølge, og lidt efter stod der 27-23. Et mere aggressivt forsvar gjorde livet svært for tyskerne, mens hjemmeholdet var effektivt i den anden ende.

Men Flensburg-Handewitt skruede bissen på igen. Benjamin Buric i målet var pludselig umulig at passere for det danske hold, og så åd tyskerne langsomt Aalborgs forspring.

Med fem minutter tilbage stod der 28-28, og konturerne af et nordjysk kollaps begyndte at tegne sig.

Men Aalborg hankede op i sig selv, og med to et halvt minut tilbage gjorde Janus Smarason det til 30-28. Med 30 sekunder tilbage blev det 31-28, og så var sejren en realitet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce