Annonce
Sport

Aalborg Håndbold pligtsejrer over Fredericias oprykkere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold vandt over Fredericia og har stadig ikke tabt i ligaen.

Aalborg Håndbold kunne sætte yderligere to point på kontoen, da det onsdag blev til en sejr over Fredericia.

De forsvarende mestre slog hjemme oprykkerne fra trekantområdet med cifrene 29-24.

Nordjyderne har nu 15 point efter deres første otte kampe på tabellens førsteplads. Fredericia ligger nummer ni med syv point.

Aalborg så ud til at være på vej mod en komfortabel sejr efter første halvleg, der endte med en føring til hjemmeholdet på 15-11.

Men Fredericia lod ikke nordjyderne stikke af efter pausen, og oprykkerne formåede at holde sig til, men fik dog aldrig rigtig lagt pres på Aalborg, som endte med at tage en sikker sejr.

Tidligere onsdag tabte sidste sæsons sølvvindere fra GOG 24-30 til Sønderjyske. Fynboerne førte 11-10 ved pausen, men blev løbet over ende af sønderjyderne i anden halvleg.

Det var GOG's andet nederlag i træk, og vicemestrene har otte point efter lige så mange kampe på ligaens syvendeplads.

Sønderjyske hopper med sejren op på tredjepladsen med ti point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce