Annonce
Sport

Aalborg Håndbold pligtsejrer over Fredericias oprykkere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De forsvarende mestre fra Aalborg Håndbold vandt over Fredericia og har stadig ikke tabt i ligaen.

Aalborg Håndbold kunne sætte yderligere to point på kontoen, da det onsdag blev til en sejr over Fredericia.

De forsvarende mestre slog hjemme oprykkerne fra trekantområdet med cifrene 29-24.

Nordjyderne har nu 15 point efter deres første otte kampe på tabellens førsteplads. Fredericia ligger nummer ni med syv point.

Aalborg så ud til at være på vej mod en komfortabel sejr efter første halvleg, der endte med en føring til hjemmeholdet på 15-11.

Men Fredericia lod ikke nordjyderne stikke af efter pausen, og oprykkerne formåede at holde sig til, men fik dog aldrig rigtig lagt pres på Aalborg, som endte med at tage en sikker sejr.

Tidligere onsdag tabte sidste sæsons sølvvindere fra GOG 24-30 til Sønderjyske. Fynboerne førte 11-10 ved pausen, men blev løbet over ende af sønderjyderne i anden halvleg.

Det var GOG's andet nederlag i træk, og vicemestrene har otte point efter lige så mange kampe på ligaens syvendeplads.

Sønderjyske hopper med sejren op på tredjepladsen med ti point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce