Annonce
Sport

Aalborg Håndbold taber CL-opgør stort til Barcelona

Sportxpress/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold tabte lørdag aften på udebane til Barcelona i Champions Leagues gruppespil.

For tredje gang i træk endte det med nederlag for Aalborgs håndboldherrer i Champions League-gruppespillet.

Barcelona var en klasse bedre, da det spanske storhold lørdag aften vandt med 44-35 hjemme over Aalborg.

Trods nederlaget er Aalborg fortsat godt placeret på en fjerdeplads i gruppe A med otte point efter otte kampe.

Ender Aalborg i top-6, kommer holdet videre til ottendedelsfinalerne. Og det ser stadig godt ud, da Aalborg har syv point ned til nummer syv i gruppen, norske Elverum.

I sidste weekend tabte det danske mesterhold hjemme til Barcelona med fire mål, og denne gang var der endnu større forskel.

På intet tidspunkt i kampen var Aalborg foran i Palau Blaugrana i Barcelona.

Aalborg fulgte dog godt med indtil slutningen af første halvleg, hvor stillingen var 14-14.

Men derfra begyndte hjemmeholdets stjerner såsom Aron Palmarsson at folde sig ud, og Aalborg kom inden pausefløjt bagud med 17-22.

I anden halvleg var der aldrig tæt på at blive spænding om resultatet. Barcelona kom foran 24-17 efter en række nordjyske afbrændere.

Aleix Gomez var stærk på straffekast og bragte hjemmeholdet foran med 33-26.

Det var det 13. straffekast i træk, som han scorede på mod nordjyderne, hvis man tæller det omvendte opgør med i Aalborg, hvor han sluttede af med ni i træk.

Aalborg-keeper Mikael Aggefors satte dog en stopper for den stime ved at redde et straffekast ved stillingen 27-33 til spanierne.

Kort efter scorede Aleix Gomez dog igen på straffe, og målene fortsatte generelt med at hagle ind på udeholdets alt for passive forsvar.

For Barcelona fik Kevin Møller spilletid i buret, mens backen Lasse Andersson også kom i aktion for hjemmeholdet.

Casper U. Mortensen sidder fortsat ude for Barcelona, efter at fløjen blev ramt af en knæskade i januar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];