Annonce
Sport

Aalborg slår isens mestre med lynmål i topbrag

Rungsted udlignede til 3-3 i tredje periode, men på under et halvt minut scorede Aalborg to gange og vandt.

Aalborg Pirates tordner afsted i Metal Ligaen i denne sæson, og fredag aften gik det ud over Rungsted Seier Capital.

Hjemme i Aaborg blev mestrene slået 5-3 efter to lynscoringer i tredje periode.

Med sejren topper Aalborg ganske suverænt rækken med 55 point, mens Rungsted blev overhalet på andenpladsen og har 44 point på tredjepladsen.

Det målrige opgør blev skudt i gang med to mål af Thomas Spelling i første periode, så Aalborg kom foran 2-0.

Mario Lucia reducerede efter powerplay til 1-2, inden Sebastian Thornberg Bergholt i anden periode havde masser af tid og plads og lang ude fra sendte pucken i mål til 3-1.

TJ Moore reducerede til 2-3 tre minutter senere på en scoring, der mindede om et mål efter et straffeslag, og halvvejs inde i tredje periode udlignede hjemmeholdets Nikolai Gade så til 3-3.

Gæsterne ville dog have det hele med i ordinær spilletid fra Rungsted, og et par lynmål kort efter sikrede sejren.

Felix Scheel sørgede for 4-3, inden Martin Højbjerg 25 sekunder senere øgede til 5-3.

Frederikshavn White Hawks vandt ude 4-1 mod Rødovre Mighty Bulls og spillede sig på andenpladsen med 45 point.

Esbjerg Energy slog hjemme Herlev Eagles 5-3, og Esbjerg er to kampe og fem point efter Rungsted.

Hos bundproppen Odense Bulldogs blev 14. gang ikke lykkens gang, da Odense tabte 1-2 hjemme mod Sønderjyske.

Odense har ikke vundet i de seneste 14 ligakampe, mens Sønderjyske mødte op med fire nederlag på stribe.

Odense er håbløst sidst med 12 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce