Annonce
Sport

Aalborgs håndboldmænd udbygger føringen med sejr over Skjern

John Randeris/Ritzau Scanpix
Aalborg slog onsdag Skjern med 30-28 i herrernes håndboldliga, som Aalborg fører med 19 point efter 11 kampe.

Aalborg Håndbold kunne onsdag aften rejse hjem fra Skjern med en sejr og to point til kontoen.

De forsvarende danske mestre vandt på udebane over Skjern Håndbold med 30-28 i mændenes håndboldliga.

Resultatet betyder, at Aalborg topper tabellen med 19 point efter 11 kampe.

Det er fire point mere end nummer to, TTH Holstebro, der onsdag vandt på hjemmebane med 27-21 over Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Bjerringbro-Silkeborg er på tredjepladsen med 14 point, efter at holdet med nød og næppe fik reddet en sejr på 31-29 i hus på hjemmebane over bundholdet Nordsjælland.

Skjern ligger på femtepladsen med 13 point i den tætte liga, hvor kun tre point skille nummer to fra nummer otte.

Gæsterne fra Aalborg kom bedst fra start i første halvleg, som dog blev en jævn affære.

Aalborg holdt sig dog det meste af halvlegen i front med tre-fire mål og kunne også gå til pause foran med 18-15.

Nordjyderne kom også klart bedst ud fra omklædningsrummet. Med fem scoringer i træk i starten af anden halvleg udbyggede de føringen.

Det havde Skjern-spillerne svært ved at svare tilbage på, specielt fordi Kristian Sæverås i Aalborg-målet gjorde det enormt svært for hjemmeholdet at få bolden i kassen.

Men så vendte bøtten for hjemmeholdet, der mod slutningen af anden halvleg fandt de gode takter frem.

Ført an af Elvar Jónsson og René Rasmussen hentede Skjern langsomt ind på forspringet og kom helt tæt på, da Henrik Møllgaard lavede en fejlaflevering, hvorefter Jónsson kunne score i den anden ende til 27-28.

Aalborg brændte efterfølgende et straffekast, og det gav Skjern mulighed for at udligne, men gæsterne blev igen reddet af Sæverås i målet, der fandt et par fine redninger frem mod slut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce