x
Annonce
Sport

Aalborgs håndboldherrer slår slovenere i Champions League

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kristian Sæverås leverede store redninger i målet, da Aalborg slog Celje med 28-24 i Champions League.

Håndboldherrerne fra Aalborg hentede søndag endnu en sejr i Champions League.

Annonce

På hjemmebane vandt nordjyderne med 28-24 over slovenske Celje, der var bagud fra start til slut i Gigantium.

Med sejren holder Henrik Møllgaard og holdkammeraterne fast i fjerdepladsen i gruppe A, hvor holdet presses hårdt af tyske Flensburg-Handewitt, der er to point efter Aalborg med to spillerunder tilbage.

Begge mandskaber er klar til ottendedelsfinalerne, men fjerdepladsen giver på papiret en nemmere modstander i knockoutfasen.

I søndagens opgør kom de nordjyske værter fremragende fra start og bragte sig foran med 4-0, før Celje kom på tavlen.

Med fem minutter tilbage af første halvleg var føringen udbygget til 12-6, men de slovenske gæster fik reduceret til 9-13 før pausen.

I Aalborg-målet leverede Kristian Sæverås flere gode redninger, og da nordmanden samtidig var hurtig til at sætte spillet i gang, førte det ofte til kontrascoringer i den anden ende af banen.

Midtvejs i anden halvleg fik gæsterne reduceret til 22-23, efter at Celjes målmand to gange i træk kastede bolden over en banelængde ned i et tomt mål efter et par Aalborg-afbrændere.

I den tætte fase trådte Tobias Ellebæk i karakter i Aalborg-angrebet med flere vigtige aktioner, blandt andet fire scoringer.

Med to minutter tilbage havde Celje mulighed for at reducere til 25-26 på et straffekast, men det forhindrede Kristian Sæverås i Aalborg-målet.

I samme sekvens kom nordmanden også i vejen for det næste forsøg, og så kunne Mark Strandgaard i stedet gøre det til 27-24 i den anden ende.

I de to sidste gruppekampe venter HC Zagreb og Elverum, der begge er placeret i bunden af gruppen. Aalborgs vigtigste opgave bliver at holde Flensburg bag sig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce