Annonce
Sport

Aalborgs tophold øger efter målfest mod bundhold

Aalborg slog hjemme Odense 6-4, og dermed nåede Odense op på 15 kampe i træk uden sejr i Metal Ligaen.

Det var top mod bund i Metal Ligaen, da Aalborg Pirates på egen is søndag tog imod bundproppen fra Odense Bulldogs.

Det endte med en sand målfest og ti scoringer, da topholdet lagde yderligere afstand fra førstepladsen med en 6-4-sejr.

Aalborg er nu i front med 61 point og hele 16 point ned til mesterholdet Rungsted Seier Capital og Frederikshavn White Hawks.

Aalborg har dog spillet 25 kampe mod Frederikshavns 24 kampe, mens Rungsted er noteret for 27 opgør i sæsonen.

Olivier Hinse bragte Aalborg foran 1-0 efter næsten 13 minutter i første periode, men Odense svarede igen blot 30 sekunder senere og udlignede, og Rasmus Simonsen bragte gæsterne foran 2-1 kort inde i anden periode.

Dermed var Odense på vej mod en længe ventet sejr, men i anden periode scorede Aalborg fire gange i træk og bragte sig foran 5-2, og så var løbet kørt, og Odense skøjtede mod sin 15. kamp i træk uden ligasejr.

Riley Bourbonnais scorede to gange i tredje periode for Odense, som altså endte med at tabe med to mål.

Dermed er Odense stadig isoleret i bunden med 12 point.

Herning Blue Fox vandt efter straffeslag mod Rungsted, efter at den ordinære kamp var endt 3-3.

Herlev Eagles tabte hjemme 3-6 mod Sønderjyske. Dermed skabte Sønderjyske på femtepladsen tre points forspring ned til Herlev på sjettepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Jobcenter flytter ud på Ølgod Bibliotek

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];