Annonce
Haderslev

Aarøsund Medborgerhus bygger igen til

Håndværkerne er i fuld gang i Aarøsund, hvor medborgerhuset ikke blot får renoveret sine gamle toiletter, men også får nye handicaptoiletfaciliteter og puslerum. Privatfoto
Medborgerhus får nye toiletter til handicappede. Renoveringen fortsætter næste år.

Aarøsund: Takket være hjælp fra sponsorer og frivillige er Aarøsund Medborgerhus nu igen i fuld gang med at bygge ud og om. Denne gang gælder det toiletterne. Medborgerhuset får således helt nye handicapvenlige toiletfaciliteter samt puslerum til de små. Desuden bliver de eksisterende toiletter moderniseret med nye væghængte toiltter og nye gulve, hvilket vil lette rengøringen betydeligt, oplyser formanden for medborgerhuset, Eigil Schmidt.

Dermed fortsætter moderniseringen af det mere end 30 år gamle medborgerhus, der tidligere blandt andet har fået nye vinduer.

Det nye renoveringsarbejde skal stå færdigt omkring den 1. december, og det er blandt andet takket være hjælpe fra en lang række lokale håndværkere samt 100.000 kroner fra SE's Vækstpulje, at det kan realiseres.

- Alle har ydet en kæmpe hjælp, uden dem var vi aldrig kommet i mål, siger Eigil Schmidt, der oplyser, at alt tegningsmateriale samt hjælp til myndighedsgodkendelse er lokalt sponseret også.

- Derudover har lokale foreninger, frivillige og ildsjæle i Aarøsund gennem det seneste år lavet en række arrangementer, hvor overskuddet er gået til Medarbejder, tilføjer formanden.

Annonce

Flere planer

Arbejdet er ikke færdigt. Planerne for næste år er allerede langt fremme. Der skal etableres fliseadgang til hoveddøren for kørestole og gangstativer, og så skal der anskaffes et nyt mikrofon- og højttalersæt:

- Vores over 30 år gange analoge mikrofon/højttalersystemt har det rigtig skidt, det kniber til foredrag, banko og vælgermøder. Vi vil gerne have et nyt, der koster cirka 50.000 kroner og også kan bruges til fester, så man kan medbringe sin egen platliste på iPad eller en bærbar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce