Annonce
Aabenraa

Aase på 91 landede i vandkunst med sin el-scooter

91-årige Aase Jeppesen på sin nu reparerede el-scooter ved Vandkunst på Mutter Stallbohms Plads. Den lørdag formiddag, hun endte i vandet med sin scooter, var der tåget, og det regnede, samtidig med at sigtbarheden var dårlig, fortæller hun. Foto: Bo Nielsen
Dårlig sigtbarhed og manglende afskærmning var årsagen til, at 91-årige Aase Jeppesen havnede i vandkunsten på Mutter Stallbohms Plads med sin el-scooter. Det mener hun og hendes mand, som vil have kommunen til at betale for reparationen af scooteren.

Aabenraa: Dét, der skulle have været en hyggelig tur med gågadeindkøb, endte med en kold dukkert. Lørdag formiddag ved 10-tiden ville 91-årige Aase Jeppesen parkere sin el-scooter ved vandkunsten på Mutter Stallbohms Plads.

- Det var meget tåget, lidt mørkt, og det regnede. Jeg skulle i Matas, og så ville jeg holde her ved kanten. Jeg kørte forsigtigt, men pludselig lå jeg nede i vandet, og jeg var helt under. Mit hår, min pung, mit tøj. Alt var vådt, forklarer Aase Jeppesen, der heldigvis ikke fik el-scooteren over sig, selvom den også drattede i vandet.

Til alt held var der mange mennesker i nærheden, og hjælpsomheden var stor. En forbipasserende kvinde, som bor tæt på, hjalp Aase op af vandet, hvorefter hun tog hende med hjem og gav hende tørt tøj på og et lift hjem.

- Der var så mange, der ville hjælpe. Alle var så søde, siger Aase Jeppesen, der ikke kom noget til.

Annonce

Jeg kørte forsigtigt, men pludselig lå jeg nede i vandet, og jeg var helt under. Mit hår, min pung, mit tøj. Alt var vådt.

Aase Jeppesen, 91 år

Ikke forsikret

El-scooteren slap imidlertid ikke uskadt fra vandgangen. Det kunne Aase Jeppesens mand, Vagn, konstatere, efter vejhjælpen havde trukket den op ad vandet. Derfor kontaktede han Aabenraa Kommune, som han mente måtte være ansvarlig, da sigtbarheden var dårlig og vandkunsten ikke skærmet af.

- Jeg fik at vide, at sådan noget erstatter kommunen ikke. Og så ville jeg have fat i borgmesteren, men det var umuligt, siger 92-årige Vagn Jeppesen.

Hustruens el-scooter kom retur fra en reparation onsdag sidst på eftermiddagen. Pris: 4400 kroner.

- Og jeg har snakket med vores forsikringsselskab, men vores forsikring dækker ikke. Vores el-scootere kræver ikke en speciel forsikring, forklarer Vagn Jeppesen.

Hos Aabenraa Kommune har man godt hørt om episoden, men Stig Werner Isaksen, der er direktør for kultur, miljø og erhverv, kender ikke til, at der skulle have været et efterspil.

- Jeg kan ikke på stående fod sige, om vi har et ansvar eller ej, men det vil i givet fald være en forsikringssag. Hvis parret henvender sig, vil vi behandle den som sådan, siger Stig Werner Isaksen.

Ham kan de ringe til

- Helt konkret synes jeg, de skal kontakte Peter Kierkegaard (teamleder, drift og vedligehold, red.), råder Stig Werner Isaksen.

Kan episoden føre til, at man gør noget ved belysningen eller afskærmningen ved vandkunsten?

- Det tør jeg ikke sige, om det giver os anledning til. Umiddelbart tænker jeg, at pladsen stort set er, som den har været hele tiden, men selvfølgelig skal vi se på, om det fortsat er forsvarligt at have den på den måde, siger Stig Werner Isaksen.

Det er måske ikke sidste gang, nogen uforvarende er landet under vand. Kvinden, som hjalp Aase Jeppesen op ad vandet, havde frygtet, det ville kunne ske for børn eller ældre.

- Når jeg er gået forbi her, og det gjorde jeg lige aftenen inden, Aase faldt i, har jeg tit tænkt over, hvad der ville ske, hvis nogen faldt i, og der ikke var nogen i nærheden, forklarer Inga Barsøe.

Om Vandkunst

  • Vandkunst, som er udført af J.P. Junggreen Have (1915–2008), er fra 1969, da gågaden blev indviet.
  • Den hyggelige plasken fra de mange finurlige haner - der er slukket for om vinteren - giver Mutter Stallbohms Plads charme og karakter. Vandkunsten er konstrueret af et højt kobberrør påsat et utal af haner og rør, hvorfra vandet plasker. På åbningsdagen flød den ene hane sågar med sodavand af fabrikatet Stolly.
  • Den 28. september i år blev Vandkunst genindviet efter en restaurering.
  • Kilde: Aabenraa Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce