Annonce
Aabenraa

Aase på 91 landede i vandkunst med sin el-scooter

91-årige Aase Jeppesen på sin nu reparerede el-scooter ved Vandkunst på Mutter Stallbohms Plads. Den lørdag formiddag, hun endte i vandet med sin scooter, var der tåget, og det regnede, samtidig med at sigtbarheden var dårlig, fortæller hun. Foto: Bo Nielsen
Dårlig sigtbarhed og manglende afskærmning var årsagen til, at 91-årige Aase Jeppesen havnede i vandkunsten på Mutter Stallbohms Plads med sin el-scooter. Det mener hun og hendes mand, som vil have kommunen til at betale for reparationen af scooteren.
Annonce

Aabenraa: Dét, der skulle have været en hyggelig tur med gågadeindkøb, endte med en kold dukkert. Lørdag formiddag ved 10-tiden ville 91-årige Aase Jeppesen parkere sin el-scooter ved vandkunsten på Mutter Stallbohms Plads.

- Det var meget tåget, lidt mørkt, og det regnede. Jeg skulle i Matas, og så ville jeg holde her ved kanten. Jeg kørte forsigtigt, men pludselig lå jeg nede i vandet, og jeg var helt under. Mit hår, min pung, mit tøj. Alt var vådt, forklarer Aase Jeppesen, der heldigvis ikke fik el-scooteren over sig, selvom den også drattede i vandet.

Til alt held var der mange mennesker i nærheden, og hjælpsomheden var stor. En forbipasserende kvinde, som bor tæt på, hjalp Aase op af vandet, hvorefter hun tog hende med hjem og gav hende tørt tøj på og et lift hjem.

- Der var så mange, der ville hjælpe. Alle var så søde, siger Aase Jeppesen, der ikke kom noget til.

Jeg kørte forsigtigt, men pludselig lå jeg nede i vandet, og jeg var helt under. Mit hår, min pung, mit tøj. Alt var vådt.

Aase Jeppesen, 91 år

Annonce

Ikke forsikret

El-scooteren slap imidlertid ikke uskadt fra vandgangen. Det kunne Aase Jeppesens mand, Vagn, konstatere, efter vejhjælpen havde trukket den op ad vandet. Derfor kontaktede han Aabenraa Kommune, som han mente måtte være ansvarlig, da sigtbarheden var dårlig og vandkunsten ikke skærmet af.

- Jeg fik at vide, at sådan noget erstatter kommunen ikke. Og så ville jeg have fat i borgmesteren, men det var umuligt, siger 92-årige Vagn Jeppesen.

Hustruens el-scooter kom retur fra en reparation onsdag sidst på eftermiddagen. Pris: 4400 kroner.

- Og jeg har snakket med vores forsikringsselskab, men vores forsikring dækker ikke. Vores el-scootere kræver ikke en speciel forsikring, forklarer Vagn Jeppesen.

Hos Aabenraa Kommune har man godt hørt om episoden, men Stig Werner Isaksen, der er direktør for kultur, miljø og erhverv, kender ikke til, at der skulle have været et efterspil.

- Jeg kan ikke på stående fod sige, om vi har et ansvar eller ej, men det vil i givet fald være en forsikringssag. Hvis parret henvender sig, vil vi behandle den som sådan, siger Stig Werner Isaksen.

Annonce

Ham kan de ringe til

- Helt konkret synes jeg, de skal kontakte Peter Kierkegaard (teamleder, drift og vedligehold, red.), råder Stig Werner Isaksen.

Kan episoden føre til, at man gør noget ved belysningen eller afskærmningen ved vandkunsten?

- Det tør jeg ikke sige, om det giver os anledning til. Umiddelbart tænker jeg, at pladsen stort set er, som den har været hele tiden, men selvfølgelig skal vi se på, om det fortsat er forsvarligt at have den på den måde, siger Stig Werner Isaksen.

Det er måske ikke sidste gang, nogen uforvarende er landet under vand. Kvinden, som hjalp Aase Jeppesen op ad vandet, havde frygtet, det ville kunne ske for børn eller ældre.

- Når jeg er gået forbi her, og det gjorde jeg lige aftenen inden, Aase faldt i, har jeg tit tænkt over, hvad der ville ske, hvis nogen faldt i, og der ikke var nogen i nærheden, forklarer Inga Barsøe.

Om Vandkunst

  • Vandkunst, som er udført af J.P. Junggreen Have (1915–2008), er fra 1969, da gågaden blev indviet.
  • Den hyggelige plasken fra de mange finurlige haner - der er slukket for om vinteren - giver Mutter Stallbohms Plads charme og karakter. Vandkunsten er konstrueret af et højt kobberrør påsat et utal af haner og rør, hvorfra vandet plasker. På åbningsdagen flød den ene hane sågar med sodavand af fabrikatet Stolly.
  • Den 28. september i år blev Vandkunst genindviet efter en restaurering.
  • Kilde: Aabenraa Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Trekantområdet

VB-træner Gâlcă efter oprykningen: En stor sejr for os alle

Annonce