Annonce
Aabenraa

Aaskov flytter butik på gågaden: - Det sker med blandede følelser

Snart skal søstrene Dorte Aaskov, til venstre, og Anette Aaskov flytte butikken Aaskov Modetøj 50 meter ned ad gågaden. Men først er der flyttesalg, så meget af butikken kan blive tømt inden. Foto: Mette Christine Schulz

Én af gågadens ældste butikker flytter efter næsten 40 år på samme adresse. For Aaskov-familien er det vemodigt at sige farvel til Ramsherred 42, som de har en masse gode minder fra, men de glæder sig også til nye og moderne lokaler - og ikke mindst dobbelt så meget plads.

Aabenraa: Om et halvt år kan Aaskov Modetøj fejre 40 års jubilæum på gågaden i Aabenraa, og det kommer til at ske i nye moderne lokaler cirka 50 meter længere nede af gågaden.

I løbet af september flytter tøjbutikken nemlig fra Ramsherred 42 til nummer 30, hvor Apropos og Michelsens Frugt og Grønt før holdt til. Den bygning er blevet revet ned og erstattet af en ny treetagers bygning, som Aaskov Modetøjs grundlægger Svend-Erik Aaskov har bygget. I dag er det hans døtre Dorte og Anette Aaskov, som ejer de 11 Aaskov-butikker, og selvom de glæder sig til en ny og moderne butik med dobbelt så mange kvadratmeter, så er det også vemodigt for dem at forlade den butik, hvor de er kommet i næsten hele deres liv.

- Det er med blandede følelser, at vi flytter. Vi er kommet her, siden vi var børn, og det er en hyggelig butik med meget historie. Men det bliver også dejligt at få mere plads til at præsentere vores varer på, at komme i helt nye lokaler og give vores personale bedre arbejdsvilkår, for der er ingen vand i denne bygning, og toilettet er i baggården. Personalet har også glædet sig i lang tid til flytningen, siger Dorte Aaskov.

Aaskov Modetøj


  • Grethe og Svend-Erik Aaskov åbnede i 1965 en dametøjsbutik med både stangtøj, stof og sytilbehør i Arnum ved Gram. I 1967 åbnede de endnu en butik i Gram og i 1979 åbnede de butikken på Ramsherred 42 i Aabenraa. Fem år senere lukkede de butikken i Gram og flyttede privat også til Aabenraa.Ægteparret udvidede siden hen med butikker flere steder i Jylland, og i dag er der 11 butikker.For 11 år siden gennemførte familien et generationsskifte, da døtrene Dorte og Anette Aaskov gerne ville overtage Aaskov Modetøj. De er begge uddannet inden for branchen og har en lang karriere i både ind- og udland bag sig.Grethe Aaskov står stadig bag disken nogle timer i ugen i butikken i Haderslev, selvom hun er over 70 år.Det er Svend-Erik Aaskov, der er bygherre på det nye byggeri på Ramsherred 30, hvor butikken flytter hen.I dag er Grethe og Svend-Erik Aaskov bosat i Haderslev, mens døtrene er bosat i Aabenraa.
Det er 11 år siden, at Grethe og Svend-Erik Aaskov overlod deres livsværk Aaskov Modetøj til døtrene. Men Grethe ekspederer stadig et par timer hver uge i butikken i Haderslev, mens Svend-Erik er begyndt at investere i bygninger og blandt andet har bygget den bygning, som Aaskov Modetøj nu flytter ind i Aabenraa. Foto: Jacob Schultz

Ekspederede kunder under strejke

Butikken i nummer 42 har en stor betydning i Aaskov-familien, da det var den første butik, ægteparret åbnede, efter eventyret begyndte i Gram. I fem år pendlede mor Grethe til Aabenraa, inden ægteparret besluttede sig for at lukke butikken i Gram og flytte til Aabenraa. Hver dag efter skole var Dorte og Anette i butikken for enten at hjælpe til eller for at vente på mor, så de kunne få et lift med hjem til Rise Hjarup, hvor familien boede dengang.

- Vi har ekspederet kunder, siden vi var 12-14 år, så vi har været en del af den her butik i over 30 år. Da der var generalstrejke i 1985, var der ingen medarbejdere til at ekspedere kunder, så vi blev taget ud af skolen for at hjælpe til. Derfor har den her butik en stor betydning i vores familie. Forleden var vores mor her og ekspedere en dag, og hun synes også, at det var vemodigt, at det var sidste gang i denne butik, forklarer Anette Aaskov, som i dag er 48 år, mens lillesøster Dorte er 46 år.

Butikken i Aabenraa er den mindste af de 11 butikker i kæden, og derfor begyndte Dorte og Anette for nogle år siden at tale med deres far om nye lokaler.

- Vi ville gerne have et nyt og større lokale, og det ønske ville han gerne opfylde. Derfor købte han nummer 30, rev den gamle bygning ned og byggede en ny. Vi går fra 140 kvadratmeter til 300 kvadratmeter, og det får en stor betydning for, hvordan vi kan præsentere vores varer. Derfor glæder vi os rigtig meget til at få mere plads, siger Dorte Aaskov.

Annonce

Tre generationer kan klæde sig på

Udviklingen i Aaskov Modetøjs målgruppe har også ændret sig gennem årene. Hvor de før var kendt for at have et fruet sortiment, har tiden nu gjort, at tre generationer kan finde tøj hos Aaskov.

- I dag har alder ikke noget at sige, når det kommer til tøj. En 60-årig klæder sig helt anderledes end for år tilbage. I dag sælger vi ikke tøj efter alder, men efter type. Vi er meget stolte af vores koncept og vores niche, hvor målgruppen er 40+, men hvor tre generationer kan klæde sig på, siger Anette Aaskov.

Hvornår Aaskov Modetøj åbner den nye butik er der ikke dato på endnu. Andet, at det bliver engang i løbet af september.

- Der er mange ting, der skal klappe, og mange ting, der skal flyttes, så en præcis dato kan vi ikke give endnu, forklarer Anette Aaskov.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv

Tøjgigant har virkelig lagt sig i selen og leverer det bedste resultat i nyere tid: Investeringer for 100 millioner ser fordobling af overskuddet

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Billund For abonnenter

Ketty Hjøllund opdagede bekymrende sygdomstilfælde i Grindsted: Hun synes, der mangler noget i ny anbefaling

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Annonce