Annonce
Vejen

Glemte løgpølser i køledisken blev dyre: Supermarked fik sur smiley og heftig bøde

Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hvor uheldig kan man snart være, kan bestyreren af ABC Lavpris i Holsted med god grund spørge sig selv efter et besøg af Fødevarestyrelsens kontrollant.
Annonce

Holsted: To glemte løgpølser i køledisken har kostet ABC Lavpris i Holsted dyrt. 80.000 kroner - så stor var bøden efter, at Fødevarestyrelsens kontrollant havde været på et inspektionsbesøg torsdag den 14. maj.

To dage forinden havde Fødevarestyrelsen meddelt, at Slagter Norlyk ApS havde tilbagekaldt sine løgpølser, da der er risiko for forekomst af plastik i produktet.

Indhold af plastik i produktet gør produktet uegnet til konsum, advarede Fødevarestyrelsen og rådede samtidig forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor pølsen er købt, eller at kassere den.

Norlyks løgpølse var indtil da blevet solgt blandt andre steder hos ABC Lavpris i Holsted og hos ABC Lavpris i Rødding.

Det fremgår af styrelsens rapport, at ABC Lavpris var blevet informeret om tilbagekaldelsen af løgpølsen. Alligevel blev der fundet to eksemplarer af den pågældende pølse i ABC’s køledisk i Holsted.

Det er bare noget, der ikke må ske. Da vi fik beskeden om tilbagekaldelsen, samlede vi straks løgpølserne ind.

Leif Nielsen, bestyrer

Annonce

Sur smiley

”Vi beklager hændelsen og fremtidig kontrol bliver skærpet”, lød ABC’s bemærkning ved fundet af de to tilbagekaldte, men glemte pølser.

I En kommentar til sagen siger Leif Nielsen, der er ABC’s bestyrer i Holsted, at det er dybt beklageligt.

- Det er bare noget, der ikke må ske. Da vi fik beskeden om tilbagekaldelsen, samlede vi straks løgpølserne ind, pakkede dem ned og sendte dem retur til leverandøren. Bagefter satte vi et skilt op i butikken, som advarede vores kunder om, at pølserne var blevet tilbagekaldt, og at man kunne levere pølsen tilbage her i butikken. Det var der også en enkelt kunde, der gjorde. Men vi havde desværre ikke fået indsamlet alle pølserne, siger Leif Nielsen, der betegner hændelsen som en menneskelig fejl og en fejl, der aldrig mere vil ske.

Foruden bøden på 80.000 kroner har ABC Lavpris i Holsted modtaget en sur smiley.

Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce