Annonce
Nordtyskland

Abortdebat endte med voldsom overraskelse

Afvisningen er aborter på det nye sygehus har blandt andet ført til demonstrationer foran rådhuset i Flensborg. Foto: Michael Staudt.
I sidste minut kunne samtlige partier i Flensborg Byråd stemme for en fælles resolution i sagen om aborter på det kommende supersygehus. Det blev til en blød landing, hvor man vil bede delstaten om hjælp til at etablere en abortklinik lige ved siden af sygehuset.
Annonce

FLENSBORG: Debatten om muligheden for fortsat at få foretaget svangerskabsafbrydelser på Flensborgs nye supersygehus tog en overraskende drejning, da sagen torsdag aften blev behandlet af byrådet i Flensborg. Selv om der forelå to forskellige indstillinger til en resolution, endte byrådsmedlemmerne i sidste øjeblik med at blive enige om en fælles udtalelse.

- Byrådet forventer, at alle nuværende muligheder for abort på Diakonisse-Hospitalet bliver erstattet med tilsvarende, passende tilbud ved det nye sygehus, lyder et enigt byråds indstilling, skriver avisen Flensburger Tageblatt.

Netop ”ved” er det centrale ord i dette budskab. Flensborgs politikere vil således ikke forsøge at tvinge parterne bag det nye sygehus til at gennemføre svangerskabsafbrydelser. I stedet vil man bede delstaten om hjælp til at få oprettet en abortklinik i det kommende sygehus’ umiddelbare naboskab.

Vi behøver et lokalt tilbud til ønsket gravide, hvis vi ikke vil sende dem til Slesvig eller Kiel, mens de befinder sig i en nødsituation.

Ellen Kittel, De Grønne.

Annonce

Lokal hjælp

- Vi har behov for et lokalt tilbud til uønsket gravide, hvis vi ikke vil sende dem til Slesvig eller Kiel, mens de i forvejen befinder sig i en nødsituation, forklarede De Grønnes gruppeformand i byrådet, Ellen Kittel ifølge avisen.

Hun henviste til de mere 4000 underskrifter, der er blevet indsamlet i protest mod den nye sygehus’ afvisning af at gennemføre provokerede aborter for fremtiden.

Byens to eksisterende sygehuse, Diakonisse-Hospitalet og Malteser-Hospitalet står bag planerne om det nye behandlingstilbud. Senest i 2023 vil de to parter fusionere for at kunne åbne supersygehuset i 2026.

Annonce

Katolsk veto

Diakonisse-Hospitalet er drevet af en protestantiske organisation og har hidtil gennemført svangerskabsafbrydelser. Bag Malterser-Hospitalet står imidlertid den katolske kirke, der afviser abort af religiøse grunde. Malteserne har fået gennemtrumfet et veto mod aborter efter fusionen.

Den ene af de to oprindelige indstillingen kom fra De Grønne, Socialdemokratiet og venstrefløjspartiet Die Linke, der ville opfordre vil opfordre parterne bag sygehuset til fortsat at tilbyde svangerskabsafbrydelser. Det konservative CDU, det danske SSW, de liberale i FDP samt borgerlisten Wir in Flensburg vil derimod anmode delstaten om at etablere en abortklinik uden for det kommende sygehus’ rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce