Annonce
Erhverv

Adapto gør daglig ledelse nem og nærværende

Signe Schack Noesgaard og Adapto har professionel medvind og regner med at kunne give overskud i begyndelsen af det nye år. Foto: Timo Battefeld
Digitalt cockpit skaber bedre overblik over medarbejderne.

SØNDERBORG: Halvdelen af de medarbejdere, der siger deres job op, gør det, fordi de har et dårligt forhold til deres nærmeste leder.

Og det koster en årsløn at miste en medarbejder. Tankevækkende konstateringer, som har været et par af årsagerne til, at Adapto Technologies i Sønderborg er blevet til.

– Det er en rigtig god idé at have en dialogbaseret ledelse. Relationen mellem medarbejder og ledelse betyder meget, god daglig ledelse er ikke noget, vi føler os til, siger Signe Schack Noesgaard, der er gået sammen med sin mand og en tredje partner i Adapto Technologies og har brugt sin viden fra blandt andet Mærsk, en ph.d. og studier i USA til at udvikle it-baserede redskaber, som kan hjælpe og udvikle ledere og medarbejdere.

– Vi stiftede Adapto for at hjælpe med at gøre den daglige ledelse både nem og nærværende, og vi understøtter blandt andet interaktionen, så lederen bedre kan møde medarbejderen i en til en-samtaler. Adapto kan give et effektivt udviklingsværktøj til ledere. Man kan se det som et cockpit, hvor man får skabt overblik over ens medarbejdere, og hvad der skaber værdi for dem. Adapto står for adaptiv læring (niveaudelt digital indlæring, red.). Via algoritmer hjælper vi i den konkrete situation, og det er ret unikt, forklarer Signe Schack-Noesgaard og fortsætter:

- De inspirerende værktøjer gør det nemmere at prioritere og udvælge i den daglige ledelse, og det er værdiskabende. Processen starter online, men vi hjælper gerne folk om bord og giver opstartshjælp.

Annonce

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

Adapto Technologies ApS fra Sønderborg er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i startup-kategorien.

Kriterierne for at være med her er:

  • Virksomheden skal have aflagt ét og maksimalt fire regnskaber.

  • Virksomheden skal have et skalerbart produkt, ide og potentiale.

  • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".

  • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden med videre. Dette er ikke er krav, men velanset.

  • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel.

  • Der vil ligeledes lagt vægt på virksomhedens evne til at eksekvere, deres CSR-strategi og ledelseskompetence.

Stadig underskud

Adapto Technologies har seks ansatte, deriblandt en it-medarbejder i Indien, og et freelance korps og har omkring 100 store og mindre kunder, der betjenes fra virksomhedens domicil hos Sønderborg Iværksætter Service.

– Vores kunder er typisk scale up-virksomheder, der vækster så hurtigt, at medarbejderne bliver ledere, og de har så ikke samme føling med det, når det går så stærkt. Men vi har også banker, frisører og fysioterapeuter som kunder, siger Signe Schack Noesgaard og tilføjer, at Adaptos styrke ligger i medarbejdernes forskellige kompetencer, og at de har et stort netværk.

Kunderne betaler for et software-abonnement pr. leder og pr. medarbejder. Adapto Technologies har stadig underskud, men har ifølge Signe Schack Noesgaard en støt stigende omsætning og regner i begyndelsen af det nye år med at levere overskud på det digitale lederværktøj.

Fem business angels har investeret penge og knowhow i anpartsselskabet bag Adapto Technologies, og Innovationsfonden har i to omgange støttet projektet med en halv million kroner. Og så har de tre ejere selv investeret deres sparepenge i projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce