Annonce
Haderslev

Adfærdspsykolog udfordrer foreninger ved Kulturtræf 2020

Adfærdspsykolgen og foredragsholderen Jesper Koch udfordrer ved Kulturtræf 2020 foreningerne til at tænke anderledes, hvis de vil have flere frivillige. PR-foto
Jesper Koch kommer med indspark til at tænke anderledes, når kultursamvirket i Haderslev Kommune lørdag den 22. februar for anden gang holder Kulturtræf. Kulturel markedsplads og masser af muligheder for at møde andre kulturaktører.

Haderslev: De fleste foreninger har brug for flere frivillige, og det bliver derfor et af de gennemgående temaer, når Kultursamvirket i Haderslev Kommune lørdag den 22. februar for anden gang inviterer alle kulturaktører til Kulturtræf i Kulturhus Harmonien.

Kulturtræffet blev holdt første gang sidste år, og lige som den gang bliver der ved lørdagens træf mulighed for at netværke med andre kulturaktører, deltage i workshops samt på en kulturel markedsplads høre om de oplevelser og udfordringer, andre foreninger har. Her kan man blandt andet møde Brand & Redning og Kulturnaut. For at engagere flere i foreninglivet bliver fokus på dette års Kulturtræf derfor "Ud i kulturen - ind i foreningen".

Kultursamvirket har af samme grund i år inviteret adfærdspsykologen Jesper Koch til at komme med fif til, hvordan den enkelte forening kan blive bedre til at tiltrække og motivere frivillige. Jesper Koch er en af verdens førende eksperter i neurobranding og tidligere direktør i gazellevirksomheden European Spermbank. Han er også hjernen bag en lang række succesfulde brandingstrategier og kampagner i blandt andet Skandinavien, UK, Tyskland, Østrig og USA og er kendt for sin evne til at formidle, overraske og fastholde sit publikum.

Annonce

Hvad og hvem er kultursamvirket

Kultursamvirket består af ni repræsentanter for kulturlivet i Haderslev Kommune.

Mødes otte gange om året og behandler sager med relevans for kulturområdet i kommunen, herunder støtte til offentlige kulturelle arrangementer.

Formand for Kultursamvirket er Lars Boisen, Vedsted Søfestival, næstforman Hans V. Bang, Haderslev Kunstforening: Ud over dem er følgende medlem af kultursamvirket: Mona Damkjær, Sønderjysk Figurteater, Hans Skøtt, SG 25, Bjarne Beck, Tørning Mølle, Henning Hansen, Vojens Kultur- og Musikhus, Kiss Billing, Gram Friluftsspil, Inger Bork-Larsen, Haderslev Lærerkor.

Voksende kulturliv

Formanden for Kultursamvirket, Lars Løvgren Boisen, ser frem til dagen, der slutter med en dansk-tysk dansefortælling om grænser og fællesskab, hvor professionelle dansere fra Berlin Staatballet optræder sammen med børn og unge fra grænselandet.

- Kulturlivet i Haderslev Kommune vokser, og kulturaktørerne efterspørger platforme, hvor de kan mødes med hinanden på tværs af kulturområderne. Med Kulturtræffet vil vi sætte fokus på, hvordan foreningerne kan komme ud med deres budskaber om, hvad de laver, og hvordan andre kan blive en del af det, siger han i en pressemeddelelse.

Hele dagen bindes sammen af Alex Bødiker.

Man kan læse mere og booke billetter på www.haderslev.dk/kulturtræf

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Esbjerg For abonnenter

Ramt af vandmasserne: - Vi kan sidde i stuen og fiske

Annonce