Annonce
Tønder

Nok er nok: Hærværk får konsekvenser hos sportscenter

Toftlund Hallerne har gennem året døjet meget med indbrud, hærværk og opkørt græs - nu får det konsekvenser. Senest gik det ud over dette område i sidste weekend. Foto: Jan Fogh/Toftlund Hallerne
Overvågning og øget opmærksomhed omkring hallens område i Toftlund er på programmet efter at to unge sidste weekend kørte et stykke græs i stykker med scootere. Det fik bægeret til at flyde over. Nu er nok nok, mener bestyrelsen.
Annonce

TOFTLUND: Toftlund Hallerne har fået nok af drengestreger, hærværk og opkørt græs. Nu har hallernes bestyrelse med formand Jan Fogh i spidsen valgt at tage konsekvensen af de efterhånden mange tilfælde af hærværk, som har ramt hallerne i løbet af året.

Senest var den gal i den forgangne weekend, hvor halbestyrelsen på overvågningsbilleder kunne se to unge på scootere fræse græsset op. Hærværket er nu politianmeldt af Tønder Kommune, men man har endnu ikke haft held til at finde de formastelige. Men hærværket får en konsekvens, for mandag lagde formand Jan Fogh op til et adgangsforbud på hallens arealer udenfor åbningstiden.

Oplægget blev givet videre både på Facebook og her i JydskeVestkysten - og nu bliver det en realitet.

Også selvom det ærgrer bestyrelsen og formand Jan Fogh.

- Det er trist. Det har ikke været en nem beslutning, men vi er en enig bestyrelse bag den - det her skal vi have stoppet.

Annonce

Mere opmærksomhed

Jan Fogh påpeger, at man i første omgang har valgt at lukke banerne ned udenfor lukketiden. I første omgang i en periode.

- Vi har valgt at gøre det i en periode, og håber, at det kan være med til at komme det til livs. Vi har videoovervågning, som vi kan følge hjemmefra, og der er også et par andre muligheder for, at vi kan holde øje med stedet efter lukketid. I yderste konsekvens må vi jo ringe til politiet, hvis nogen ikke respekterer, at vi på en pæn måde siger, at ophold ved banerne ikke er ønsket.

Men mest af alt håber Jan Fogh, at man finder de to ansvarlige for hærværket. Han vil dialogen.

- Man kunne håbe, at nogen vil sige, hvem det er. Vi vil hellere have dialogen og en snak om det her på en god måde. Nu er det i stedet ødelagt for alle andre - men havde de ikke lavet ballade, så havde vi aldrig haft problemet. Vi vil bare gerne have en åben hal, men når det ikke bliver respekteret, så er der konsekvenser.

Også fra kommunalt hold er der opbakning til en løsning. Det siger Teknik & Miljødirektør Keld I. Hansen fra Tønder Kommune.

- Vi er enige med Toftlund Hallerne i, at det her skal stoppe. Vi vil gerne i dialog med dem om, hvordan det kan gøres, og jeg kan i hvert fald sige, at jeg nok skal tage kontakt til hallernes bestyrelse omkring det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce