Annonce
Erhverv

Markant fremgang: ADP fik et overskud på 60,4 millioner

ADP i Fredericia håndterer mange tons metalskrot i løbet af året. Her er et norsk skib ved at blive lastet med gammelt jern, som sendes ud af landet for at blive omsmeltet. Foto: Peter Leth-Larsen
Havneselskabet ADP fik et overskud på 60,4 millioner kroner for 2019. Salget af trafikhavnen i Middelfart førte til ekstraordinære indtægter. Resultatet betegnes som "tilfredsstillende".
Annonce

Fredericia: Havneselskabet ADP Group kunne tirsdag præsentere et overskud på 60,4 millioner kroner før skat for 2019.

Det var en markant fremgang i forhold til 2019, hvor overskuddet lød på 13,1 millioner kroner.

Overskuddet blev markant højere, da ADP i 2019 havde "væsentligt flere indtægter" i forbindelse med salget af trafikhavnen til Middelfart Kommune, oplyste ADP's formand Erik Østergaard ved generalforsamlingen. Som en del af aftalen står ADP dog fortsat for driften.

Omsætningen var i 2019 på 109,6 millioner kroner mod 114,9 millioner året før.

Rune Dalgaard Rasmussen blev i 2019 ansat som administrerende direktør for ADP. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Høje godsmængder og genbrug

Årets generalforsamling blev afviklet fra Port House i Fredericia, hvor havneselskabet har adresse. Men årsmødet foregik deltvist elektronisk på grund af restriktionerne i forbindelse med corona-krisen.

Undervejs i generalforsamlingen bød Erik Østergaard blandt andre velkommen til to direktionsmedlemmer, som var ansat siden seneste årsmøde: Administrerende direktør Rune D. Rasmussen og finansdirektør Michael Overgaard Andersen.

ADP fortsatte i 2019 udviklingen af ADP-havnenes kerneforretning og af Taulov Dry Port, fremgår det af en pressemeddelelses fra havneselskabet, hvor årets resultat betegnes som "tilfredsstillende".

- Fortsat høje godsmængder, stigende udlejningsaktiviteter i Taulov Dry Port, tilgang af nye kunder samt stigende mængder af recycling-produkter og agribulk er baggrunden for årets resultat. Et tilfredsstillende 2019-resultat fremlagt på ADP-generalforsamlingen den 21. april understøtter ADPs fortsatte udvikling, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Store aftaler for landbrugsprodukter

Havneselskabets kerneforretningen har i 2019 været påvirket af øget konkurrence og en uforudsigelighed påvirket af globale markedsvilkår, hedder det i meddelelsen. Men flere områder udviklede sig positivt.

Ro/Ro-gods steg med 0,6 procent i forhold til 2018. Mængderne af råolie steg med otte procent, mens containerforretningen faldt lidt i forhold til 2018. Her var der dog også tale om et rekordår.

- Det er derfor tilfredsstillende, at vi i 2019 under de nuværende markedsvilkår når en samlet godsomsætning på 7,9 mio. tons, svarende til en marginal stigning på 0,4 procent i forhold til 2018, skriver selskabet.

På området "fast bulk" har ADP taget markedsandele i 2019, hvilket især skyldes fremgang inden for agribulk.

- Vi har gennem mangeårige aftaler med de store grovvarekoncerner øget import og eksport af landbrugsprodukter fra Fredericia Havn, oplyser selskabet, som har haft som prioritet at koble bæredygtige projekter ind på kerneforretningen. Der er blandt andet en stignende oplgaring og udskibning af genbrugs-produkter fra havnen i Fredericia. Her har selskabet "sat Danmarksrekord".

- Samlet set har vi realiseret 104.000 tons recycling-produkter, svarende til en stigning på 120% i forhold til 2018, lyder det.

Annonce

Direktør: Går forrest med nye løsninger

I 2019 er der sket stor udvikling af ADP's tørhavn - Taulov Dry Port. Her tilbyder ADP markante lager- og logistikfaciliteter. Koblingen af havn og tørhavn giver ADP en styrkeposition over for kunderne.

- Vores ambition om at gå forrest i markedet med nyskabende løsninger ser vi frem til at realisere over de kommende år. Vi er en samarbejdspartner, som tænker 360-grader rundt om vores kunders udfordringer, og vi kan med noget af Danmarks bedste havneinfrastruktur og moderne lagerfaciliteter tilbyde vores kunder nyskabende løsninger, siger Rune D. Rasmussen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce