Annonce
Sønderborg

Adventure Race i skoven: Gennemblødte elever klatrer under trækronerne

12 meter oppe i luften klatrer eleverne rundt. De skal ud og hente sedler med deres holdnumre på. Foto: Timo Battefeld
Der er fuld fart på fødder og pedaler, mens eleverne tonser igennem mudder, buske og træer til efterskoles Adventure Race.

Rendbjerg: På en stålwire spændt fra et træ til et andet har Anne Kathrine Daugaard lige klatret rundt 12 meter oppe i træerne.

Hun går på Kerteminde Efterskole, og deltager i Adventure Efterskolens Adventure Race i skoven ved Rendbjerg.

- Jeg kan vildt godt lide sådan noget her, siger Anne Kathrine Daugaard, der blandt de tre medlemmer på hendes hold er udvalgt til at klatre rundt oppe i trekronerne:

- Jeg er den mindste og den smidigste. Derfor blev jeg valgt. Heldigvis for mig elsker jeg at klatre, fortæller Anne Kathrine Daugaard.

Annonce
En af posterne er paddleboarding. Her skal holdene vælge en enkelt surfer, der repræsenterer dem. - Der stod ikke i pakkelisten, at vi skulle tage tøj med til vand, heldigvis er det ikke mig der skal derud, siger Rasmus Howe. Foto: Timo Battefeld

Ud og se ny natur

- Vi svømmer, cykler og løber meget på vores egen skole. Så det kender vi jo ret godt til, fortæller Rasmus Howe fra Brejning Efterskole:

- Her på holdet har vi nok glædet os mest til bueskydning og træklatring, for det er ikke noget, vi normalt gør.

Rasmus Howe er på hold med Jakob Søgaard Hansen og Sigurd Fjorback, i øjeblikket er Jakob Søgaard Hansen langt ude i vandet på et paddleboard, mens de andre venter på ham på stranden.

- Det er kun ham der skal paddle, vi venter på, at han kommer tilbage, og så skal vi hurtigt videre, fortæller holdkammeraten Sigurd Fjorback.

- Det fedeste er, at komme ud og se noget natur vi ikke kender, siger han.

Eleverne drøner frem og tilbage mellem udfordringer til fods og på cykel. Mange er dækket af mudder, der er fløjet op fra deres cykeldæk.

Jacob Odershede er underviser på Adventure Efterskolen, han er med til at arrangere konkurrencen, og for ham er dagen en kæmpe succes.

- Eleverne kæmper sig jo igennem med så meget power. De er dækkede i mudder, og mange har været i vandet og tonser bare videre med fuld styrke. Så som arrangør er jeg ovenud lykkelig lige nu, siger Jacob Odershede:

- De skal jo igennem meget på de her timer. Der er mange udfordringer, og der er meget orientering med kort og kompas, ofte bliver de trætte og glemmer noget af alt deres grej, siger han.

Tæt på vandet flyver pilene gennem luften, cykler er smidt i græsset, og et hold af tre piger fra Ulkebøl Skole er igang med bueskydningen.

- Vi har øvet de fleste af disciplinerne på skolen, men ikke bueskydning. Så det er lidt sværere her, fortæller Mie Buhl, der i denne omgang lader sine to holdkammerater, Marie Jepsen og Maja Hansen, tage teten:

- For min skyld må de gerne skyde med buen for mig, jeg er ikke så god til det.

Pigerne fra Ulkebøl Skole skal videre til paddlesurfing og klatring efter bueskydningen.

Har vi husket alt vores lort, råber Marie Jepsen, før holdet løber videre mod deres næste udfordring.

Mie Buhl (TV,) Maja Hansen (MF,) og Marie Jepsen (TH) havde lidt svært ved bueskydningen. De havde ikke øvet det på skolen. Foto: Timo Battefeld
Adventure Efterskolen arrangerer sportsarrangementet, som er det største af sin art her i Danmark. Foto: Timo Battefeld
De unge cykler og løber rundt imellem de forskellige udfordringer. Foto: Timo Battefeld
Løbet er det største af sin slags her i Danmark. Foto: Timo Battefeld
Eleverne var spændt fast, mens de balancerede ud til postens mål, 12 meter oppe i luften. Anne Kathrine Daugaard fik fornøjelsen af klatreturen. Hun er holdets mindste og smidigste. Foto: Timo Battefeld
Det blæste ved vandet, og derfor sad paddlesurferne ned. Normalt er brættene lavet til at stå på. Foto: Timo Battefeld
Nogle af eleverne skød smutvej igennem dele af skov og krat, så de hurtigst muligt kunne nå videre til næste disciplin. Foto: Timo Battefeld.
Marie Jepsen går i ottende klasse på Ulkebøl Skole. Selvom Marie Jepsen og holdet ikke havde trænet op til bueskydning, klarede de sig flot igennem disciplinen. Foto: Timo Battefeld
Eleverne cyklede imellem flere af posterne. Oppe i skoven foregik det i løb. Foto: Timo Battefeld
Jakob Søgaard Hansen var forkølet, men blev alligevel valgt til en tur ud på vandet. Foto: Timo Battefeld
Det er 13. gang, at Adventure Efterskolen afvikler arrangementet. Mange besøgende skoler har været med flere år i træk. Foto: Timo Battefeld
Konkurrencen handler om, at komme igennem alle discipliner, hurtigst muligt. Foto: Timo Battefeld
15 skoler deltager i alt, og de fleste kommer fra Sønderjylland og Fyn, men en enkelt skole er på besøg fra Samsø. Foto: Timo Battefeld
Oppe i træerne passerer eleverne hinanden på vej frem og tilbage. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce