Annonce
Kolding

Advokat om falsk voldtægt: Sagen lugter

Det var her på Fredericia Banegård at den dengang 15-årige pige mødtes med de tre drenge. De blev alle tre dømt for gruppevoldtægt, men senere frifundet, da det vidste sig at pigen havde løjet.

TILTALE: - Jeg synes, den her sag lugter. Sådan siger advokat Mette Grith Stage til JydskeVestkysten i dag.

Hun henviser til sagen, hvor en nu 18-årig pige er tiltalt for falsk forklaring, i forbindelse med at tre drenge blev uskyldigt dømt for en opdigtet voldtægt på Fredericia Banegård.

Mette Grith Stage var forsvarsadvokat for de tre drenge, som først blev dømt både i by- og landsretten og senere løsladt og frikendt, da Den Særlige Klageret tog sagen op igen, efter en skjult optagelse af pige var kommet frem.

Advokaten undrer sig over, at pigen kun er tiltalt for at afgive falsk forklaring i retten og ikke for falsk anmeldelse. Hun påpeger, at der må foreligge en falsk anmeldelse, for at man kan vidne falsk i retten.

– Anklagemyndigheden skal være objektiv, men jeg er nået dertil, hvor jeg er skeptisk, fordi det var samme anklagemyndighed, der ved to retsinstanser stædigt fastholdt, at drengene skulle dømmes for voldtægt. Efterfølgende blev de i første omgang nægtet forhøjet erstatning, fordi der havde været tale om en sædelighedssag, men nu, da det er pigen det gælder, er hun ikke tiltalt for falsk anmeldelse, siger Mette Grith Stage til JydskeVestkysten.

Der falder dom i sagen mod pigen i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce