Annonce
Varde

Advokat om sag mod Bent Hansen: Et atypisk forløb

Varde: Søren Dueholm, der har forsvaret Bent Hansen i sagen om forsøg på at misbruge et stjålet hævekort, kalder sagen atypisk, fordi Vestre Landsret har frifundet Bent Hansen uden en egentlig hovedforhandling. Det skriver advokaten til JydskeVestkysten.

Den besynderlige frifindelse, uden at Bent Hansen skulle i retten igen, lod sig gøre, fordi statsadvokaten selv nåede frem til frifindelse. Det var Bent Hansens forsvarer selvfølgelig var helt med på.

At landsretten har besluttet, at statskassen skal betale sagsomkostningerne, giver ifølge Søren Dueholm heller ikke sig selv, fordi sagen i retslig forstand blev betragtet som så ubetydelig, at Bent Hansen ikke fik beskikket forsvarer, men fra første færd selv har sat advokat på.

Når dét sker, at man selv vælger at sætte advokat på, så er der ikke automatisk dækning af udgifterne, heller ikke når man vinder. Men, i undtagelsestilfælde kan Statskassen pålægges alligevel at betale, hvis der er særlige omstændigheder. Det mente Søren Dueholm der var i Bent Hansens sag, og det lyttede landsretten til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce