Annonce
112

Advokat Rasmus Paludan fik klient frifundet

Rasmus Paludan mødte tirsdag som advokat i en straffesag i Sønderborg, hvor han fik klienten frikendt. Foto: Claus Thorsted
En 51-årig mand fra Løgumkloster-egnen var tiltalt for stærkt racistiske udtalelser på sin Facebook-side. Dem har politiet efterfølgende ikke kunnet finde, og derfor blev manden frifundet.

Sønderborg: Rasmus Paludan er kendt af de fleste som leder af det islam-fjendske parti, Stram Kurs, men tirsdag eftermiddag i retten i Sønderborg havde han taget en anden kasket på og var forsvarsadvokat for en 51-årig mand fra Løgumkloster-egnen.

Den 51-årige var tiltalt for i to tilfælde at have overtrådt racismeparagraf 266 b helt tilbage i tiden fra den 23. oktober til den 28. oktober 2013 via offentlige opslag på sin Facebook-side og med fortsæt til udbredelse i en videre kreds. Det drejer sig om grove racistiske udtalelser.

Anklagen pillede advokat Rasmus Paludan fra hinanden, og efter langt over to timers domsforhandling blev den 51-årige frifundet af en enig domsmandsret med dommer Susanne Beier Lorenzen i spidsen.

- Politiet har ikke kunnet finde opslagene på mandens Facebook-side. Derfor skal han frifindes, begrundede Susanne Beier Lorenzen domsmandsrettens afgørelse.

Rasmus Paludan var klar i spyttet under sin procedure. Han slog i bordet og sagde, at tiltalen kunne bruges som skrækeksempel for unge jurastuderende.

Anklager Stinne Ørving Jensen forklarede, at politiet først i 2017 havde fået en anmeldelse om de racistiske opslag på den 51-åriges Facebook-side.

- Jeg er ikke racist, men er vokset op i et stærkt venstreorienteret hjem, forklarede han i retten. Manden erkendte, at han tidligere har været med i Danskernes Parti, der nu er nedlagt.

Annonce

Jeg er ikke racist, men er vokset op i et stærkt venstreorienteret hjem.

51-årig frikendt mand i retten

Hård retorik

Manden erkendte også, at han nogen gange har haft en hård retorik.

- Det er ikke noget, jeg kan genkende. Det er absolut over stregen, pointerede han flere gange. Og han er sikker på, at der er grupperinger fra den yderste venstrefløj, der laver kampagne mod højrefløjen.

- Det er manipuleret og sat ind på min Facebook-side.

Rasmus Paludan var naturligt nok glad for frifindelsen på sin klients vegne, men han var ikke helt sikker i sin sag.

- Bliver du dømt, tager vi betænkningstid med hensyn til en anke, sagde Rasmus Paludan til sin klient på gangen, mens domsmandretten voterede.

- Jeg er glad for frifindelsen. Det er et falsum. Der er ikke taget et skærmprint, men et skærmklip. Det er konstrueret, sagde Rasmus Paludan til avisens udsendte. Han kunne i øvrigt ikke se noget forkert i, at der blev sagt, at vi stammer fra aberne.

- Alle stammer fra aberne. Det gør selv jeg, sagde Rasmus Paludan, der havde selskab af tre PET-folk. Efter retssagen gik turen til Rådhustorvet i Sønderborg, hvor en større menneskemængde stod og ventede på ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce