Annonce
Kolding

Advokat vurderer at Jyske Salgshus blev drevet "groft uforsvarligt"

Kurator i konkursboet efter Jyske Salgshus, Jan Bruun Jørgensen, vurderer, at han vil rejse en sag om konkurskarantæne mod den tidligere direktør og muligvis flere andre ledere i selskabet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Forretningen Jyske Salgshus ApS, der primært hjalp Telmore med at sælge sine produkter, blev drevet groft uforsvarligt, lyder vurderingen fra kurator i konkursboet, der forventer at rejse en sag om konkurskarantæne mod den tidligere direktør og en kreds af folk omkring selskabet, der ikke var registreret som direktører.

Kolding: I november var det slut med Jyske Salgshus ApS, der gik konkurs. Nu overvejer kurator at rejse en sag om konkurskarantæne mod direktøren og en kreds af personer omkring selskabet.

I 2017 var det datterselskabet Vendere ApS, der gik konkurs, og efterfølgende blev tre tidligere direktører idømt konkurskarantæne for "groft uforsvarlig forretningsførelse". Ligesom i Jyske Salgshus ApS var den primære forretning at sælge telemarketingsydelser til Telmore.

Skifteretten kan med konkurskarantæne blandt andet forbyde, at man sidder som direktør i en periode, hvis skifteretten efter en konkurs vurderer, at ledelsen har udvist groft uforsvarlig forretningsførelse. I sagerne fra 2017 var det blandt andet på grund af manglende skattebetalinger, at de tre tidligere direktører blev idømt konkurskarantæne af Skifteretten.

Da Vendere ApS gik konkurs havde skifteretten indsat Jan Bruun Jørgensen som kurator, og han er også kurator i konkursboet efter Jyske Salgshus ApS.

Annonce

Groft uforsvarligt

På baggrund af de foreløbige undersøgelser i Jyske Salgshus ApS forventer kuratoren, at han vil rejse en sag om konkurskarantæne mod direktør og ejer Jakob Agerskov Thuesen. Ifølge kurator tegner der sig et billede af, at selskabet bevidst undlod at betale regningerne til Skat, og selvom kurator har bedt om bilagsmateriale, så er det ikke blevet udleveret.

- Umiddelbart er vores opfattelse, at vi kører en sag om konkurskarantæne, fordi man har drevet det her selskab groft uforsvarlig. Forretningsmodellen har ikke været i orden, siger Jan Bruun Jørgensen, der også overvejer at køre en sag mod folk i selskabet, der ikke har været de formelle direktører.

- Jeg tror, at vi kommer til at køre en sag mod den formelle ledelse, men det er samtidig vores opfattelse, at der også kan være en reel ledelse, som ikke fremgår af cvr-registret. Kan vi sandsynliggøre, at der er stråmænd inde over selskabet, så er det noget, vi skal forfølge. Men det er svært at bevise. Vi har nogle brudstykker. Spørgsmålet er, om vi kan løfte sagen overfor en domstol, siger Jan Bruun Jørgensen.

JydskeVestkysten har været i kontakt med den tidligere direktør i Jyske Salgshus, Jakob Agerskov Thuesen telefonisk. Direktøren ønskede at få spørgsmålene skriftligt, inden han tog stilling til om det "gav mening" at svare på spørgsmålene. Direktøren fik spørgsmålene torsdag, men efterfølgende har JydskeVestkysten trods mange forsøg ikke fået kontakt til direktøren inden deadline fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce