Annonce
Livsstil

Advokaten: Bortfalder min fremtidsfuldmagt automatisk ved skilsmisse?

Illustration: Julie Gry Sveistrup
Annonce

? Kære Monica Kromann - jeg har et spørgsmål til din juridiske brevkasse. Jeg har længe gået og overvejet, om jeg burde oprette en fremtidsfuldmagt. Jeg ønsker som udgangspunkt, at min ægtefælle skal varetage mine anliggender, hvis jeg en dag ikke længere selv er i stand til det.

I den forbindelse har jeg et spørgsmål: Hvis jeg opretter en fremtidsfuldmagt og indsætter min ægtefælle som fremtidsfuldmægtig, vil denne fuldmagt så automatisk bortfalde, såfremt min ægtefælle og jeg bliver skilt?

Jeg håber, at du vil besvare mit spørgsmål i din brevkasse.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen

Jonna

! Kære Jonna - tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, som kan sættes i kraft på et tidspunkt i fremtiden, hvis du bliver syg og svækket og mister evnen til at tage vare på dine økonomiske eller personlige forhold.

Fremtidsfuldmagten kan omfatte økonomiske og/eller personlige forhold. Dette kan være økonomiske forhold som for eksempel adgang til at foretage hævninger, disponere over bankkonti, at sælge fast ejendom - eller personlige forhold som for eksempel adgang til at begære aktindsigt, at give samtykke til behandling af personoplysninger med videre.

Du kan selv vælge, hvem du ønsker at indsætte som fremtidsfuldmægtig, og du kan selv vælge, om opgaven skal tilfalde én eller flere personer. Du kan således vælge at indsætte din ægtefælle som fremtidsfuldmægtig.

I den forbindelse skal du særligt være opmærksom på, at fremtidsfuldmagter ikke bortfalder ved separation eller skilsmisse.

En fremtidsfuldmagt ophører ved fremtidsfuldmagtgivers død, eller hvis fuldmagtsgiveren kommer under værgemål.

Endvidere ophører fremtidsfuldmagten, hvis fremtidsfuldmægtigen frasiger sig hvervet, kommer under værgemål eller har oprettet en fremtidsfuldmagt, der sættes i kraft.

En fremtidsfuldmagt med en ægtefælle som fremtidsfuldmægtig bortfalder altså ikke i tilfælde af separation eller skilsmisse. Jeg vil derfor anbefale, at man i fremtidsfuldmagten tilkendegiver, at man i tilfælde af skilsmisse/separation indsætter en anden person som fremtidsfuldmægtig. Dette kunne for eksempel være et andet familiemedlem eller en nær ven.

Jeg håber, at ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning til oprettelse af fremtidsfuldmagt, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i arveret. Du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte Kromann advokatfirma.

Med venlig hilsen

Monica Kromann, advokat (H)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce