Annonce
Livsstil

Advokaten: Kan vi vente med at oprette en ægtepagt til efter vi er blevet gift?

Illustration: Julie Gry Sveistrup
Annonce

? Kære Monica Kromann - jeg skal giftes om to uger, og min kommende ægtefælle og jeg er først nu begyndt at drøfte, om vi bør oprette en ægtepagt.

Eftersom vi skal giftes om kort tid, er mit spørgsmål til dig, om vi kan vente til efter brylluppet med at tage endelig stilling til, om vi vil oprette en ægtepagt, eller om vi skal tage stilling til dette inden brylluppet?

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

Mikkel

! Kære Mikkel - tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Det er både muligt for ægtefæller og kommende ægtefæller at oprette en ægtepagt, hvorfor det i princippet er muligt for din kommende ægtefælle og dig at vente med at oprette en ægtepagt til efter brylluppet.

For at oprette en gyldig ægtepagt skal der være enighed imellem jer, I skal begge underskrive ægtepagten, og ægtepagten skal tinglyses i personbogen.

Hvis I indgår ægteskab uden at have oprettet en gyldig ægtepagt, vil der være delingsformue i jeres ægteskab.

Delingsformue betyder, at I skal dele værdien af jeres formuer lige i tilfælde af skilsmisse eller separation.

Hvis I venter med at tage stilling til spørgsmålet omkring ægtepagt til efter brylluppet, og der så opstår uenighed imellem jer omkring, hvorvidt I skal oprette en ægtepagt eller ej, så opstår problemet.

Problemet opstår, da det kræver enighed at oprette en ægtepagt, og hvis der ikke er enighed, kan der ikke oprettes en ægtepagt, og der vil derfor være delingsformue i ægteskabet.

Jeg vil derfor anbefale jer, at I tager stilling til spørgsmålet omkring ægtepagt hurtigst muligt således, så I kan nå at oprette en gyldig ægtepagt inden jeres bryllup om to uger, hvis I beslutter jer herfor.

Jeg håber, ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller har brug for rådgivning til oprettelse af en ægtepagt, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familieret.

Med venlig hilsen

Monica Kromann, advokat (H)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Drabssag i Kolding: Blomster og hilsener til den 31-årige dræbte kvinde

Annonce