Annonce
Erhverv

Advokater skal undersøge dagbladet Børsens coronastøtte

Hvis Børsen har fået en større kompensation, end bladet har været berettiget til, vil vi betale pengene tilbage, forsikrer chefredaktør Bjarne Corydon. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Børsen igangsætter en ekstern undersøgelse af sig selv efter tip fra whistleblower, oplyser avisen.

Har forudsætningerne for dagbladet Børsens ansøgning om coronastøtte i 2020 været fuldt korrekte?

Det skal advokatfirmaet Plesner undersøge. Det oplyses i en meddelelse fra avisen, der selv har sat gang i undersøgelsen.

Børsen har fået udbetalt 12,8 millioner kroner i coronastøtte. Potentielt kan en del være udbetalt for meget, oplyses det.

Undersøgelsen kommer efter et tip fra en whistleblower, oplyser chefredaktør og administrerende direktør Bjarne Corydon.

Her er kommet oplysninger frem, som rejser tvivl om, hvorvidt det omsætningstab, Børsen har lidt på grund af corona, har været helt korrekt.

- Det er viden, som jeg ikke har være bekendt med før, og som jeg tager meget alvorligt.

- Jeg har derfor bedt advokatfirmaet Plesner om at foretage en ekstern, objektiv undersøgelse af forløbet og sagens substans, siger han i meddelelsen.

Som andre medier oplevede Børsen, at salget af annoncer i de første måneder efter nedlukningen i marts sidste år skrumpede.

Avisen fik på den baggrund i november udbetalt 12,8 millioner kroner fra en hjælpepakke målrettet danske medier.

En mindre del af dette beløb kan potentielt været udbetalt for meget, skriver Børsen i meddelelsen.

Ifølge e-mails, som whistlebloweren har henvist til, er der tegn på, at det har været forsøgt at udskyde annonceaftaler i en periode.

Det kan ifølge meddelelsen fra avisen have medvirket til at udløse en højere kompensation, end dagbladet ellers ville være berettiget til.

Hvis det er sket, vil det "være i modstrid med klare interne ledelsesmæssige tilkendegivelser fra avisens chefredaktør og administrerende direktør", fremgår det.

- Hvis Børsen har fået en større kompensation end berettiget, vil der ske øjeblikkelig tilbagebetaling, forsikrer Bjarne Corydon.

Det fremgår ikke, hvornår advokatundersøgelsen ventes at være afsluttet.

Slots- og Kulturstyrelsen, der står for udbetaling af coronastøtten til medier, er blevet orienteret om advokatundersøgelsen.

/ritzau/

Meddelelse fra Børsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce