Annonce
Esbjerg

Advokatfirmaer tvunget til at rekruttere tidligt: Den gode arbejdskraft kommer ikke til Esbjerg af sig selv

Nogle af Esbjergs advokatfirmaer oplever at være bagud på point, når de skal ansætte advokater, fordi de er fra Esbjerg. Derfor må de gøre noget ekstra for at tiltrække de rette kandidater.

Esbjerg: Gennem de seneste år er der på flere fronter blevet arbejdet hårdt for at trække den prestigefyldte jurauddannelse til Esbjerg, hvor den skal være med til at give Esbjergs udbud af uddannelser mere tyngde. Men en tilgang af uddannelse vil også være med til at løse et helt konkret problem. I Esbjerg er der nemlig mangel på jurister.

En ting er, at de ikke uddannes i Esbjerg, og firmaerne derfor ikke kan plukke dem, når de står med diplomet i hånden.

Noget andet er, at de er svære at lokke til byen fra København, Aarhus og Odense. Esbjergs advokatfirmaer må derfor ty til særlige metoder for at tiltrække advokater.

Netop af den grund bruger flere af byens advokatfirmaer både massevis af penge og ressourcer på at rekruttere på alternative måder. De er simpelthen nødt til at indhente det, de i forvejen har tabt på at have kontor i Esbjerg.


Alt for mange tror, at den gode arbejdskraft bare kommer automatisk. Men det gør den ikke i Esbjerg. Her skal man jagte det mere, og det er noget, vi har haft held med. Der er stadig mange fordomme om Esbjerg, og som det er i dag, er der for få, som er stolte af at flytte til byen. Det skal der selvfølgelig gøres noget ved, men erhvervslivet må også erkende virkeligheden.

Peter Kirk Larsen, arbejdende bestyrelsesformand, Kirk Larsen & Ascanius


Hos et af byens største firmaer Kirk Larsen & Ascanius ser man sig nødsaget til at hive folk ind så tidligt som i 9. klasse. Her kan nogle dygtige elever komme ind og se, hvordan en advokatvirksomhed bliver drevet. En slags forsmag på livet som advokat. Og sådan fortsætter virksomheden i gymnasierne og på jurastudiet, hvor rekrutteringen intensiveres.

- Vi bruger virkelig mange ressourcer i virksomheden på rekruttering. Vi ved, hvor svært det er at rekruttere de bedste med gnist i øjnene, og derfor har vi gennem mange år haft en klar strategi om allerede tidligt at få fat på dygtige unge mennesker, der har lokal forankring. Det gør vi for at være sikre på at få den bedst mulige arbejdskraft i fremtiden. Vi nødt til at være fremme i skoene, ellers bliver vi overhalet af de store byer, siger Peter Kirk Larsen, arbejdende bestyrelsesformand, Kirk Larsen & Ascanius.

Annonce

Man skal jagte arbejdskraften

Selv om Esbjergs geografiske placering og ringe tiltrækningskraft er hovedårsager til, at man har valgt strategien, fortæller Peter Kirk Larsen, at man ville have gjort det samme, hvis virksomheden lå i en af de store byer.

- Vi vil som virksomhed gerne være et godt sted for unge mennesker. Det er sådan, man udvikler sig. Men vi ville helt klart ikke være tvunget til at bruge så mange ressourcer som vi gør i dag. Som Esbjerg er nu, er det altafgørende for, at vi overlever på sigt, siger Peter Kirk Larsen og opfordrer andre virksomheder i området til at have tilsvarende programmer for tiltrækning og rekruttering.

- Den gode arbejdskraft kommer ikke automatisk, og ej heller i Esbjerg. Her skal man jagte det mere, og det er noget, vi har haft held med. Der er stadig mange fordomme om Esbjerg, og som det er i dag, er der for få, som er stolte af at flytte til byen. Det skal der selvfølgelig gøres noget ved, og erhvervslivet må erkende virkeligheden og nytænke rekrutteringsstrategier. Vi, som bor i Esbjerg, er på den konto i samme båd. Vi er afhængige af byens styrke og dens renomme og vi kan alle være med til at skubbe i den rigtige retning. Der er ingenting der kommer af ingenting, bortset fra lommeuld, siger han.

Annonce

Svært at bryde igennem lydmuren

Et andet advokatfirma med adresse i Esbjerg, som oplever, at geografien kan være en ulempe, når der skal tiltrækkes advokater, er Penta Advokater. Det fortæller administrerende direktør Lasse Iversen Hansen.

Penta Advokater har ikke svært ved at finde advokater, men det er, fordi virksomheden lægger et stort arbejde i at hente dem tidligt ind, fortæller han. Der skal gøres et ekstra arbejde, fordi de skal trækkes til Esbjerg.

- Vi har måske ti til 12 stud.jur-stillinger, altså dem, der stadig er i gang med at læse jura, men måske mangler et år eller to. Vi betaler for transport til Esbjerg, og vi hjælper dem med deres specialer, siger Lasse Iversen Hansen.

Derfor kan virksomheden nemmere hente jurister, når der skal ansættes. De studerende har fået et indblik i byen og virksomheden, og derfor er de nemmere at lokke til efterfølgende.

- Men det kræver et godt benarbejde, ellers bliver man simpelthen overset. Vi er meget aktive på messer, sociale medier, og vi gør alt muligt for at holde os interessante.

- Vi skal kæmpe hårdere for at få folk hertil, fordi vi skal igennem lydmuren. Vi må bare ikke hvile på laurbærrene, for så bliver vi overhalet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce