Annonce
Kolding

Advokatrådet efter 12 bøder på 10 år til Kolding-advokat: - Det er ikke kønt

Kolding-advokat Gert Verner Jørgensen har fået 12 bøder af Advokatnævnet siden 2010. I forbindelse med en sag fra oktober forklarede Martin Lavesen, der er formand for regel- og tilsynsudvalget i Advokatrådet, at Advokatrådet med tilfredshed noterede sig, at Gert Verner Jørgensen var pålagt ”en skærpet disciplinær bøde på 80.000 kr. for at have tilsidesat advokatpligterne”. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Der bliver holdt ekstra øje med advokater som Gert Verner Jørgensen, der gentagne gange har fået bøder i Advokatnævnet, lyder det fra Advokatrådet, der er Advokatsamfundets bestyrelse. Advokatsamfundet fører blandt andet tilsyn med alle landets advokater.

Kolding: Det bliver bemærket i Advokatrådet, når Kolding-advokat Gert Verner Jørgensen igen-igen bliver pålagt bøder i Advokatnævnet.

Siden 2010 har advokaten fået 12 bøder i Advokatnævnet for at have tilsidesat god advokatskik. Det uafhængige nævn kan sanktionere med bøder op til 600.000 kroner i grove tilfælde.

Senest har Gert Verner Jørgensen fået en bøde på 50.000 kroner, og i oktober fik han en bøde på 80.000 kroner, fordi han ikke havde betalt bøder i tidligere sager til tiden. I nogle af de mange sager er det klienter, der har klaget til nævnet, men bøden på 80.000 kroner kom, efter Advokatrådet havde rejst sagen i Advokatnævnet.

JydskeVestkysten ville derfor gerne have talt med Martin Lavesen, der er formand for Advokatrådets regel- og tilsynsudvalg, om sagerne med Gert Verner Jørgensen, men på vegne af Advokatrådet har formanden sendt en række kommentarer på mail.

Han skriver i mailen, at borgere, der går til en advokat, har en berettiget forventning om, at advokaten varetager ens interesse professionelt og sagligt. Det er blandt andet derfor, at Advokatrådet fører tilsyn med advokater, og alle advokater skal leve op til de advokatetiske regler.

Annonce

Advokatnævnet- og rådet

Advokatnævnet er et lovbestemt og uafhængigt klagenævn, oprettet af Advokatsamfundet efter regler, der er fastsat i retsplejeloven. I 2018 fik Advokatnævnet mulighed for betinget at frakende en advokat sin beskikkelse, og når en advokat groft har overtrådt sine pligter, blev maksimumbøden fordoblet til 600.000 kr. Reglen om god advokatskik findes i retsplejeloven.

Advokatrådets opgaver er at føre tilsyn med advokater og advokatvirksomheder. Formålet med dette tilsyn er at medvirke til, at alle landets advokater lever op til god advokatskik og de øvrige regler, der gælder for udøvelse af advokatvirksomhed. Hvor Advokatnævnets arbejde er bagudrettet i forhold til allerede opståede problemer, er Advokatrådets tilsynsarbejde forebyggende.

Skærpede sanktioner

Martin Lavesen skriver videre på vegne af Advokatrådet til JydskeVestkysten:

”Det er ikke kønt, når en advokat gentagne gange får kendelser ved Advokatnævnet for ikke at overholde god advokatskik. Det er noget, vi i Advokatrådet er meget opmærksomme på, når vi behandler sager, og det er noget, vi også lægger vægt på i forhold til vores tilsynsbesøg. Blot for at sige, at der bliver holdt et ekstra vågent øje med de advokater, som gentagne gange overtræder reglerne”.

Advokatnævnet fik sidste år nye muligheder for at pålægge sanktioner, hvilket Advokatrådet også henviser til i svaret til JydskeVestkysten.

”Advokatnævnet lægger i sine kendelser også vægt på, når en advokat gentagne gange overtræder reglerne. Med de nye skærpede regler for sanktioner, som er trådt i kraft sidste år, har nævnet nu for eksempel også mulighed for betinget at frakende en advokat sin bestalling, hvis advokaten groft eller gentagne gange tilsidesætter god advokatskik".

God arbejdslyst

JydskeVestkysten har i forbindelse med de mange bøder forsøgt at få en kommentar fra advokat Gert Verner Jørgensen, men han har ikke ønsket at kommentere situationen. Det var også tilfældet, da avisen kontaktede ham i forbindelse med den seneste bøde på 50.000 kroner tidligere på måneden.

Du har igen fået en bøde i nævnet. Er det noget, du vil kommentere?

- Nej. Sagen verserer ved retten, og jeg kommenterer aldrig på sager, der verserer ved retten, sagde Gert Verner Jørgensen.

- Prøv at dykke længere ned i substansen, så vil du blive meget klogere. God arbejdslyst, lød det fra advokaten, inden han lagde på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce