Annonce
forside

Afbrændingsforbud blev ikke holdt: Åben ild satte gang i naturbrand

Det var brug af åben ild, som tirsdag var årdag til naturbrand mellem Grindsted og Krogager. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Grindsted: Tirsdagens naturbrand på en mark ved Ansagervej mellem Grindsted og Krogager burde være undgået. Ifølge Sydøstjyllands Politi skyldes branden, at nogle mennesker ikke havde overholdt det afbrændingsforbud, som for tiden gælder for hele landet.

- Der er nogle, som har brændt noget papiraffald i et bålfad et stykke derfra. Så er der åbenbart nogle gløder, som er fløjet over og har antændt marken, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi.

Branden, som begyndte en halv times tid efter middag, brød ud på en brakmark. Brandfolkene fra Billund Brandvæsen fik styr på ilden, og de sørgede efterfølgende for at vande hele området godt og grundigt for at sikre sig mod, at flammerne igen ville bryde frem.

Ifølge Carsten Thostrup kan de mennesker, som havde tændt op i bålfaddet, og dermed ikke overholdt forbuddet mod åben ild, se frem til en bøde for indirekte at være skyld i naturbranden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];