Annonce
Sydjylland

Afdød far fra Rødekro donerer over en million til børnepsykiatrien

Patienterne i Børne- og Ungdomspsykiatrien Sydjylland får nu glæde af en arv på over 1 million kroner. Arkivfoto: Niels Ahlmann olesen

En afdød mand fra Rødekro har testamenteret 1,4 millioner kroner til Børne- og Ungdomspsykiatrien Sydjylland. Det gør han, efter at hans søn i sin tid fik hjælp på den daværende afdeling i Augustenborg.

Annonce

Donation: En mand fra Rødekro har været så glad for den hjælp, hans søn modtog hos Børne- og Ungdomspsykiatrien i Sydjylland, at den nu bliver tildelt 1,4 millioner kroner efter hans død.

Det er den nu afdøde Mathias Andersen, som har tildelt afdelingen den store arv. Det gør han, da hans søn for mange år siden modtog behandling i børne- og ungdomspsykiatriens daværende afdeling i Augustenborg. Den behandling har han været så glad for, at han har valgt, at den nuværende børne- og ungepsykiatri i området skal arve millionbeløbet.

Vi er utroligt taknemmelige. Det var som jul, påske og fødselsdag på en dag. Det var helt vildt.

Ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen, Børne- og Ungdomspsykiatrien Sydjylland
Annonce

Kommer patienter til gavn

Det vækker glæde hos Børne- og Ungdomspsykiatriens afdeling i Aabenraa.

- Vi er utroligt taknemmelige. Det var som jul, påske og fødselsdag på en dag. Det var helt vildt, siger ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen i en pressemeddelelse.

Han slår fast, at pengene udelukkende kommer patienterne til gavn. De skal derfor bruges på noget ekstra, der kan glæde afdelingens patienter. Der er intet krav om, at pengene skal bruges i dette år, så beløbet vil gavne i flere år fremover. Det er endnu ikke besluttet, hvad pengene præcist skal bruges til, fortæller Klaus Müller-Nielsen, der dog alligevel løfter lidt af sløret for, hvad patienterne kan forvente at få ud af arven.

- Der er ingen konkrete projekter endnu, men vi har nogle bud, som vi vil vende med patienter og medarbejdere, før vi tager endelige beslutninger. Beløbet skal bruges til noget ekstra som for eksempel arrangementer, siger han.

Mathias Andersen blev 93 år og døde på Sønderbog Sygehus 6. marts 2017.

Børne- og Ungdompsykiatrien Sydjylland har afdelinger i Vejle, Esbjerg og Aabenraa.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

"Skammelige angreb": Tømrermester er overrasket over hård tone - men glæder sig over grønt lys til omstridt Fanø-byggeriprojekt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce