Annonce
Esbjerg

Afdød fisker mindet i Esbjerg

- Alle gav udtryk for, at det havde været en minderig eftermiddag, siger Holger Bech om en mindedag, der begyndte i mindelund med en kransenedlæggelse og fortsatte til Fiskeri- og Søfartsmuseet. Foto: Tue Sørensen
Initiativtager sendte venlig tanke til afdød holstebroers familie.

Holstebro/Esbjerg: Det er 100 år siden, at Marinus Sørensen fra Holstebro mistede livet, da hans kutter ramte en drivende mine. I alt 13 fiskere omkom det år, og forleden blev årsdagen markeret i Fiskeres Mindelund i Esbjerg.

Holger Bech, hvis farfar også var blandt de omkomne på den samme kutter som Marinus Sørensen, havde taget initiativ til begivenheden. Han har søgt ihærdigt gennem avisartikler efter familiemedlemmer i Holstebro, men den unge fisker havde ingen børn. Til gengæld havde han en bror, hvis svigerdatter stadig lever i en alder af 92 år.

- Jeg har klippet artiklerne ud og kan ikke få mig selv til at smide dem ud, men jeg ved intet yderligere. Min svigermor har heller aldrig sagt noget, og desuden kan jeg i min alder ikke tage til Esbjerg til kransenedlæggelsen, har den 92-årige tidligere fortalt til Dagbladet.

Svigerdatteren, der ønsker at være anonym, fik en venlig hilsen i Holger Bechs tale i forbindelse med kransenedlæggelsen forleden.

I alt 34 personer deltog - til Holger Bechs store overraskelse.

- Snakken gik livligt, idet mange ikke havde mødt hinanden gennem mange år. Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne samle så mange. Vi aftalte da også, at vi nu skal holde kontakt, forklarer han.

Det var meningen, at 1. Verdenskrigs drivende miner skulle desarmere sig selv, men det skete langtfra altid, og dermed udgjorde de en stor fare for fiskerne for 100 år siden.

- Jeg havde aldrig drømt om, at vi kunne samle så mange, siger Holger Bech om de 34 pårørende, som deltog i mindedagen. På væggen ses noget af Marinus Sørensens navn. Han omkom ombord på Elieser i 1919. Foto: Tue Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce