Annonce
Esbjerg

Afdød kulturminister har fundet hjem

Etableringen af Bomholts Plads og forbedringen af området omkring pladsen er blevet til i et samarbejdet mellem Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn. Pladsen opkaldes efter det socialdemokratiske Koryfæ Julius Bomholt, og fredag indviede Anders Kronborg og John Snedker sammen pladsen. Foto: Dorthe Lodberg
Annonce

Esbjerg: Planen har været på tegnebrættet siden 2011, navnet har været besluttet siden starten af juni og pladsen har står klar i en måneds tid. Fredag var det så endelig blevet tid til at indvie Esbjergs nye plads, der opkaldes efter afdøde kulturminister Julius Bomholt.

- For bare et år siden så her helt anderledes ud. Her var kun en græsplæne med nogle trampestier, et slidt stakit og en port, der var gemt væk i buske og krat. Nu har vi i stedet et byrum, der højner kvaliteten i hverdagen, lød det fra John Snedker (S).

- Og jeg er glad for, at vi anerkender Julius Bomholt og hans betydning for det lokale og nationale kulturliv, ved at opkalde vores nye hyggelige plads efter ham, supplerede partifællen Anders Kornborg, inden de to socialdemokrater ved fælles hjælp fik "genafsløret" Bomholts buste.

Busten har tidligere haft hjemme på de tidligere højskolearealer i Stormgade, men er efter aftale med Palle Storinggaard, forpagter af den tidligere Esbjerg Højskole, nu ECH Park, blevet flyttet til pladsen af samme navn, hvor den fremover får hjemme.

Den nye plads på hjørnet af Stormgade og Strandbygade har fået en overhaling i form af bænke, belægning og nu også en buste af den afdøde kulturminsiter Julius Bomholt (S), som har haft betydning for både Esbjerg og Fanø. Foto: Dorthe Lodberg
Foto: Dorthe Lodberg
Foto: Dorthe Lodberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce