Annonce
Esbjerg

Afdød tv-vært fra Esbjerg hædret med pris

Tvprisens ærespris gik til nyligt afdøde Kent Nikolajsen. I offentligheden var Kent Nikolajsen blandt andet kendt som vært på DR Sporten og Rene ord for pengene. Arkivfoto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix

For to uger siden døde tv-værten og den administrerende direktør for Metronome, Kent Nikolajsen, efter kort tids sygdom. Lørdag aften blev han hædret med en ærespris.

Ære: Kent Nikolajsen blev født i Esbjerg den 31. marts 1970, men den 10. januar 2019 døde tv-værten efter kort tids sygedom. Han blev 48 år.

Lørdag aften blev Tvprisen afholdt i København, hvor Kent Nikolajsens ældste datter, Mira Østerby, var på scenen og modtage hædersprisen 'Årets Otto' for sin far.

- Kent har gennem hele sin karriere haft tre helt særlige kendetegn: De ustyrligt mange timer, han har lagt i sit arbejde, hans skarphed på både indhold og ledelse og sidst, men ikke mindst hans bundsolide empati. Altid gennemsyret af tydelige værdier og et stort hjerte, placeret på det helt rigtige sted, lød det fra scenen.

Det skriver Ekstrabladet.

Annonce

Årets Otto

Årets Otto er en ærespris, som gives til en person, hvis lange karriere i Tv branchen, man ønsker at hædre. Tidligere vindere af Årets Otto er Per Wennick, Jarl Friis-Mikkelsen, Thomas Heurlin, Karen Thisted, Mogens Vemmer, Michael Meyerheim, Søren Rye Petersen, Ingolf Gabold, Bo Damgaard, Lasse Jensen, Bubber, Sven Clausen, Ulla Therkelsen, Otto Leisner, Poul Martinsen, Troels Kløvedal og Poul-Erik Heilbuth.

Kilde: Tvprisen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce