Annonce
Varde

Afdelingsleder fratræder sin stilling på specialskolen Labyrinten i Tistrup

Skolechef Karen Mortensen i Varde Kommune oplyser, at den fratrådte afdelingsleder på Labyrinten torsdag fik mulighed for at sige farvel til sine medarbejdere. Arkivfoto: Chresten Bergh

Afdelingslederen gennem de seneste fire år på specialskoletilbuddet Labyrinten er fratrådt sin stilling.

Tistrup: Afdelingslederen på specialskoletilbuddet Labyrinten på Horne-Tistrup Skolerne er fratrådt sin stilling. Det oplyser skolechef Karen Mortensen i Varde Kommune.

- Der er lavet en fratrædelsesaftale. Og afdelingslederen var ude for at sige farvel til medarbejderne torsdag, siger Karen Mortensen.

Hvad årsagen til den pludselige fratrædelse er, ønsker hun ikke at komme ind på, da hun ikke kommenterer personalesager.

Hun oplyser dog, at forældrene til børnene i Labyrinten har modtaget en skriftlig orientering om sagen. Der konstitueres nu en ny afdelingsleder, indtil en permanent løsning findes.

Labyrinten er et at to specialskoletilbud i Varde Kommune. Lige nu går der 62 børn på Labyrinten, hvor der er ansat 18 pædagoger og 15 lærere. Labyrinten skal som en konsekvens af skoleforliget mellem DF og Venstre flyttes til Sct. Jacobi Skole i Varde, når der bliver bygget en ny Lerpøtskole ved Varde Fritidscenter. Specialskoletilbuddet på Lykkesgårdskolen flyttes også til Sct. Jacobi Skole.

Jeg er fuld af fortrøstning. Jeg har aldrig været utryg ved, at mit barn går der. Det er noget af det bedste, der er sket for ham.

Ann Bønnelycke Madsen, medlem af skolebestyrelsen i Horne-Tistrup Skolerne

Medlem af skolebestyrelsen Ann Bønnelycke Madsen har selv en dreng til at gå i Labyrinten. Hun er orienteret om sagen og dens baggrund. Uden at komme nærmere ind på sagen, så stiller hun spørgsmålet.

- Er det magtanvendelse eller omsorgssvigt?

- Jeg er fuld af fortrøstning. Jeg har aldrig været utryg ved, at mit barn går der. Det er noget af det bedste, der er sket for ham, siger Ann Bønnelycke Madsen.

Det er anden gang inden for meget kort tid, at der er uro på en specialinstitution i Varde Kommune. Den 10. november traf byrådet den meget drastiske beslutning om at lukke døgninstitutionen Tippen i Ansager efter en række kritisable forhold og svigt overfor børnene.

­- Det er tilfældighedernes spil. I Tistrup var der nogle forhold, der ikke var i orden, siger Per Rask Jensen, som heller ikke ønsker at oplyse baggrunden for fratrædelsen.

Afdelingslederne gennem fire år ønsker ikke at kommentere sin fratrædelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Med lov skal land bygges - eller hvad?

Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce