x
Annonce
Sønderborg

Afdelingsleder fylder 50

Axel Johnsen, afdelingschef for Viden & Samlinger i Museum Sønderjylland, fylder 50 år 19. januar. PR Foto

Sønderborg: Afdelingsleder for Viden og Samlinger Museum Sønderjylland, Axel Johnsen, fylder søndag 19. januar 50 år.

Axel Johnsen er i øjeblikket aktuel med bogen "Grænsen, staten og folket" om Grænseforeningens historie 1920-2020 - kulminationen på flere end 20 års arbejde med grænselandets historie.

Axel Johnsen er født i København og kan derfor ikke kalde sig sønderjyde. Men han vokset op i Tønder som søn af en dansk far og en tysk mor.

I 1997 blev han cand.mag. i historie og tysk ved Aarhus Universitet og fik umiddelbart efter ansættelse som museumsinspektør på Museet på Sønderborg Slot.

I 2001 blev Axel Johnsen stipendiat ved Studieafdelingen ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, og i 2005 forsvarede han ph.d.-afhandlingen "Dannevirkemænd og Ejderfolk" ved Syddansk Universitet.

Efter et par år ved Landsarkivet i Aabenraa blev han i 2008 udstillingsleder på Museet på Koldinghus.

I 2015 vendte Axel Johnsen tilbage til Sønderborg Slot, hvor han stod i spidsen for museets store satsning på udstillingsfronten, "100 år med Danmark", der netop er åbnet.

I 2018 blev han udnævnt til chef for afdelingen Viden & Samlinger.

Axel Johnsen har været DDS-spejder det meste af livet, senest som frivillig centermedarbejder og formand for Stevninghus Spejdercenter.

Sammen med hustruen Louise Johnsen har han børnene Katrine, Nikolaj og Andreas.

De bor i Gråsten og ror i fritiden i Gråsten Ro- og Kajakklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce