Annonce
Sønderborg

Affaldet skal sorteres endnu mere bæredygtigt

Den bedre sortering indebærer, at husholdningsaffaldet skal sorteres i to beholdere med mad i den ene og restaffald i den anden halvdel. Pressebillede

Sønderborg: Mange har deltaget aktivt med forslag og kommentarer til Sønderborg Kommunes nye affaldsplan. Nu nærmer planen sig godkendelse, og den rummer forslag om en ekstra genbrugsbeholder, sortering af husholdningsaffaldet, en kasse til farligt affald, døgnåbent på alle genbrugspladser og skraldebiler, der kører på alternativ energi.

De nye initiativer bidrager alle til et mere bæredygtigt Sønderborg og dermed CO2-neutralitet i 2029 i henhold til ProjectZero-visionen.

Den bedre sortering indebærer, at husholdningsaffaldet skal sorteres i to med mad i den ene og restaffald i den anden halvdel. Genbrugsbeholderne, som alle nu har én af, suppleres med yderligere én, ligeledes med to rum.

I de fire rum skal der sorteres henholdsvis glas, metal, papir/pap og alle typer plast. Endelig får hver husstand også en miljøkasse til farligt affald.

Selve kørslen med skraldebiler bliver også mere grøn, idet skraldebiler på diesel skal udfases til fordel for biler, der kører på gas, el eller brint.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce