Annonce
Læserbrev

Affaldshåndtering i Sønderborg Kommune

Mørkegrønne og gråsorte skrumler af containere står på rad og række og skæmmer omgivelserne, skriver Ebbe Bjørn Andersen. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Har Sønderborg Forsyning løst kommunens håndtering af affald godt nok? Er den brugervenlige og æstetiske side af sagen løst?

Vi brugere har fået trukket et affaldssystem ned over hovedet af en leverandør, som efter foreningen BY & MILJØ’s mening ikke har løst den vigtige håndtering af affaldet tilfredsstillende.

Mørkegrønne og gråsorte skrumler af containere står på rad og række og skæmmer omgivelserne. Skrumlerne ødelægger synet af huse, veje, have- og gaderum, og boligerne herunder især vore køkkener fyldes med et utal af forskellige affaldsbeholdere, som det er svært at få plads til og holde styr på.

Vi kan tilmed se frem til endnu mere sortering allerede i 2021 efter beslutning herom i folketinget.

Grundlæggende er der ingen tvivl om, at vi skal skåne kloden ved blandt andet at sortere affaldet og genbruge så meget af det som muligt. Hvor meget den enkelte forbruger skal sortere ved kilden, og hvor meget der skal sorteres centralt, kan stadig diskuteres. Det nemmeste for Sønderborg Forsyning er selvfølgelig at lade forbrugerne sortere så meget som muligt. Det virker som om, Sønderborg Forsyning udelukkende er grebet af en rationel og økonomisk tankegang, hvor der ikke er plads til brugervenlige og æstetiske overvejelser andet end farvestrålende, smukke brochurer og plancher.

Ærgerligt, at vi som forbrugere skal leve med et affaldssystem, som langsomt er listet ned over os. Hvis man havde forståelse for det, kunne hensynet til forbrugerne og respekten for omgivelserne øges betydeligt. Sorteringssystemer i boligerne kunne udvikles sideløbende med, at affaldscontainernes udseende kunne forbedres.

Der findes i dag mange forskellige sorteringssystemer, men ingen som tilgodeser de ti sorteringskrav, som folketinget nu har besluttet. Sønderborg Forsyning kunne være gået forrest med at udvikle brugbare sorteringssystemer for forbrugerne, når man nu oven i købet vil have sorteret det meste ved kilden.

Hvorfor skal affaldscontainerne se så kedelige ud, at den bedste løsning på problemet er at gemme dem væk. Kan det virkelig ikke lade sig gøre at farvelægge dem i mønstre, grafik og former, så de bliver et tilskud til omgivelserne?

Sønderborg Forsyning opfordres til som eksperterne at gå i spidsen for at løse denne vigtige affaldsopgave alt taget i betragtning. De brugervenlige og æstetiske sider af denne sag skal tilgodeses og løses på tilfredsstillende vis. Det er muligvis en vanskelig opgave, men netop som eksperter må Sønderborg Forsyning påtage sig ansvaret for at løse denne del af opgaven bedre.

Vi skal ha’ en langt mere attraktiv håndtering af affaldet i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce