Annonce
Sønderborg

Affaldstømning er utilstrækkelig

Søren Østergaard. Privatfoto.
Annonce

Læserbrev: I efteråret lancerede Sønderborg kommune er ny affaldssorteringsordning.

Det virkerede som om det fungerede fint. Måske kunne jeg godt have undværet tre containere og alle mulige små kasser og poser til mellem fraktionering, men i miljøets navn er det i orden.

Så når vi 2021. Nu kan man på sonfor.dk læse, at pap/papir og plast kun tømmes hver fjerde uge. Helt utilstrækkeligt, med mindre affaldssorteringen er blevet er kommunal spareøvelse. Specielt i en tid hvor internethandel og dermed emballagemængden er stigende.

Den øgede mængde af netop plast og pap/papir er vist kommet bag på alle, og det er i orden at drage sine erfaringer. Men det er ikke i orden at lade være at reagere på erfaringerne.


Nu kan man på sonfor.dk læse, at pap/papir og plast kun tømmes hver fjerde uge. Helt utilstrækkeligt, med mindre affaldssorteringen er blevet er kommunal spareøvelse. Specielt i en tid hvor internethandel og dermed emballagemængden er stigende.

Søren Østergaard, Nordborg.


Og her kommer vi måske til spareøvelsen. Spekuleres der i, at borgerne drukner i affald og derfor selv kører på genbrugspladsen? Tankevækkende, men hverken borger- eller miljøvenligt. Ganske vist er der mulighed for at sætte forskellige sækkeløsninger ved siden af containerne, men det var vel ikke sådan det oprindeligt var tænkt. Så kunne man jo have sparet den formentlig dyre udskiftning af containere i første omgang, og bare have brugt sække.

Jeg vil hermed opfordre til at sonfor genovervejer tømningsfrekvensen og dermed dropper diverse sækkeløsninger. De sidste er kun til glæde for rotterne – og måske budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce